Ανατολίτικο Ψητό Αρνί

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Ανατολίτικο Ψητό ΑρνίΗ μαρινάτα είναι που κάνει τη διαφορά στη γεύση. Αυτή η συνταγή έρχεται από την Ανατολή και θέλει το χρόνο της για να δώσει τα κατάλληλα αρώματα στο αρνάκι μας. Αξίζει την υπομονή.

ΥΛΙΚΑ

– 1 και 1/2 κιλό (χωρίς κόκκαλο, φέτες) μπούτι Αρνί

– 2 κουταλιές Μέλι

– 1 κουταλάκι Πέντε μπαχαρικά σκόνη

– 1/3 φλυτζανιού Σάλτσα σόγιας

– 2 κουταλάκια Σησαμέλαιο

– 2 σκελίδες πολτοποιημένες Σκόρδο

– 1 κουταλιά φρέσκο τριμμένο Τζίντζερ

– 2 κουταλιές φρέσκα ψιλοκομμένα Φύλλα κορίανδρου

– 1/4 φλυτζανιού ξηρό σέρι ή Χυμός λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάλτε σε μια πιατέλα το αρνί.
  • Περιχύστε το με τα υπόλοιπα υλικά ανακατωμένα.
  • Γυρίστε το αρνί να βραχεί γύρω γύρω με τη μαρινάτα.
  • Σκεπάστε και βάλτε την πιατέλα στο ψυγείο 3 ώρες ή όλη τη νύχτα.
  • Στραγγίστε το αρνί και φυλάξτε τη μαρινάτα.
  • Βάλτε το αρνί σε ένα λαδωμένο ταψί στο πάνω-κάτω.
  • Ψήστε το αλείφοντας το μία φορά με τη μαρινάτα σε δυνατή φωτιά, περίπου 60 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί όσο θέλετε.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…