Υπάρχουν δυο τύποι διαβήτη, οι οποίοι διαφέρουν ως προς τη σοβαρότητα και ο καθένας θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με διαφορετικό …
Αλόη βέρα: 5 καλά που κάνει για το δέρμα σου
Μέχρι τώρα, θα έχεις σίγουρα ακούσει για την αλόη βέρα, το φυτό που έχει έχει 200 περίπου συστατικά που το καθιστούν ένα ισχυρό φάρμακο.
Η αλόη όχι μόνο αφήνει μια ευχάριστη αίσθηση όταν εφαρμόζεται στο δέρμα, αλλά είναι επίσης συστατικό φροντίδας της επιδερμίδας που περιέχει σημαντικά θρεπτικά συστατικά και συμβάλλει στη βελτίωση του δέρματος μακροπρόθεσμα.
Η αισθητικός Renée Rouleau και η Nunette Mudaro του Eforea spa μοιράζονται όσα κάνουν αυτό το φυτό τόσο αποτελεσματικό:
Η αλόη είναι πλούσια σε βιταμίνες
“H αλόη έχει πολυσακχαρίτες που έχουν ενυδατικά, αντιφλεγμονώδη οφέλη και επιτρέπουν στο φυτό αυτό να δώσει ένα προστατευτικό φράγμα στο δέρμα” εξηγεί η Rouleau. “Η αλόη έχει επίσης φυτοστερόλες που βοηθούν στην καταπολέμηση του κνησμού και του ερεθισμού, παρέχοντας παράλληλα προστασία για την πρόληψη της TEWL (διαδερμική απώλεια νερού). Το Aloe vera gel είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, B, C, D και E καθώς και ορυκτά όπως το μαγνήσιο, το κάλιο και ο ψευδάργυρος”.
Είναι ιδανική για το καμένο ή το ερεθισμένο δέρμα
“Το gel της αλόης βέρα διαθέτει ιδιότητες που μπορούν να καταπραΰνουν το δέρμα που έχει εκτεθεί στον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα”, λέει η Mudaro. “Γενικά, η αλόη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μειώσει τον ερεθισμό του δέρματος και τις φλεγμονές όπως η ακμή και το έκζεμα”.
______________________
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όλα τα θρεπτικά συστατικά σε έναν χυμό αλόης βέρα
______________________
…και για περιποίηση της επιδερμίδας γενικά
Βάλε ένα φυτό αλόης στο σπίτι σου και οι δυνατότητες είναι πραγματικά ατελείωτες. “Κόψε το φύλλο της αλόης και εφάρμοσε τη γέλη απευθείας στο πρόσωπο ως μάσκα”, προτείνει η Mudaro. Μια DIY συνταγή που μπορείς να ακολουθήσεις; Αναμειγνύεις το ζελέ της αλόης βέρα με ελαιόλαδο και καστανή ζάχαρη, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως απολεπιστικό για την απομάκρυνση του νεκρού και ξηρού δέρματος.
“Εάν χρησιμοποιείς τζελ αλόης βέρα, μπορείς να το γεμίσεις σε δίσκους με παγάκια και να το παγώσεις”, λέει η Rouleau. “Κάθε φορά που θα χρειάζεσαι λίγη δροσιστική ανακούφιση, μπορείς εύκολα να πάρεις ένα παγάκι αλόης και να το τρίψεις πάνω στην περιοχή που έχει φλεγμονή.”
Μπορείς να την εφαρμόσεις σαν ορό
“Δεδομένου ότι η αλόη από το φυτό έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις όπως θα έκανες με έναν ορό δέρματος”, λέει η Rouleau. “Εφάρμοσε τη στο πρόσωπο μετά τον καθαρισμό και στη συνέχεια βάλε μια ενυδατική κρέμα.”
Βοηθάει στην επούλωση ενός παλιού σπυριού
Ας υποθέσουμε ότι είχες ένα σπυράκι που ξεράθηκε χάρη σε τοπικές θεραπείες και τώρα έχεις μείνει με μια κηλίδα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις φρέσκια αλόη στην ξηρή περιοχή για να αυξήσεις την υγρασία στα κύτταρα, σύμφωνα με την Rouleau. Μετά την εφαρμογή της αλόης, “πάρε το πίσω μέρος ενός κουταλιού και κράτησε το στην περιοχή για τρία λεπτά. Άφησε το να στεγνώσει και στη συνέχεια εφάρμοσε concealer.”
Πηγή: womenonly.gr