Αλμυρές κρέπες
Το μίγμα για τις αλμυρές κρέπες προέκυψε όταν ξέμεινε λίγο γιαούρτι στο ψυγείο και δεν ήξερα τι να κάνω με την άλμη όταν τελείωσε το τυρί φέτα. Το ξινόγαλο αντικατέστησε το γάλα που προσθέτουμε στις κλασικές κρέπες και η ρίγανη έδωσε το άρωμά της.
Για τη γέμιση προτιμήστε κάτι ανάλατο ή φάτε τα σκέτα!
Υλικά
2 κ. σ. (γεμάτες) γιαούρτι
1-2 φλ. ξινόγαλο
Λίγο άλμη από φέτα τυρί
Λίγο αλεύρι
1 αυγό
1 πρέζα ρίγανη
1 ½ κ.σ. ηλιέλαιο
Εκτέλεση
- Παίρνετε το σύρμα και σε ένα βαθύ μπολ ρίχνετε ένα-ένα τα υλικά και παράλληλα ανακατεύετε συνεχώς.
- Βάζετε το τηγάνι πάνω στο μάτι της κουζίνας και περιμένετε να ζεσταθεί πολύ καλά.
- Παίρνετε μια μικρή κουτάλα (παρόμοια με της σούπας), γεμίζετε με το μίγμα και το ρίχνετε κατευθείαν πάνω στο τηγάνι ενώ ταυτόχρονα με το άλλο χέρι γυρίζετε το τηγάνι κυκλικά για να απλωθεί παντού.
- Όταν αρχίσει να ξεκολλά το γυρίζετε από την άλλη μεριά και το αφήνετε μερικά δευτερόλεπτα να ψηθεί.
- Την ίδια διαδικασία κάνετε και για τις υπόλοιπες κρέπες.