Ένα γευστικό μείγμα από ξηρούς καρπούς, αρώματα και γεύση που θυμίζει φθινόπωρο θα γίνει ένα από τους λόγους που θα …
Αλμυρά σου με cheddar στο 10 λεπτό
Ένα πεντανόστιμο ορεκτικό που μπορούμε είτε να το σερβίρουμε σε κάποιο τραπέζι, είτε να το πάρουμε ως σνακ στο γραφείο.
Με λίγα υλικά και χωρίς να απαιτεί πολύ χρόνο.
Υλικά που θα χρειαστούμε
1 φλ. νερό
120 γρ. ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
½ κ.γλ. αλάτι
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 με 5 μεγάλα αυγά
1 ½ φλ. τυρί Cheddar τριμμένο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
How to
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το νερό, το βούτυρο και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και αναμειχθούν τα υλικά. Προσθέτουμε όλο το αλεύρι και ανακατεύουμε γρήγορα με ξύλινη κουτάλα. Το μείγμα θα αρχίσει να πήζει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας, μετά από 2-3 λεπτά περίπου.
Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.
Ρίχνουμε ένα-ένα τα 4 αυγά και ανακατεύουμε καλά ύστερα από κάθε προσθήκη. Στην αρχή νομίζουμε ότι το μείγμα χωρίζεται, αλλά όσο αυξάνονται τα αυγά, γίνεται λείο και σφίγγει μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται απαλές κορυφές. Αν το μείγμα σκληρύνει πολύ, χτυπάμε το 1 έξτρα αυγό σε μπολ και προσθέτουμε 1 κουταλάκι κάθε φορά μέχρι να αποκτήσει την υφή που θέλουμε. Στη συνέχεια βάζουμε το τυρί και τον άνηθο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σουφλέ με σπανάκι και τυριά
Καλύπτουμε 2 ταψιά του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και χρησιμοποιούμε το ειδικό κουτάλι για το παγωτό για να φτιάξουμε μπαλάκια, τα οποία θα βγουν περίπου 22 στο αριθμό.
Τα τοποθετούμε στο ταψί με απόσταση μεταξύ τους περίπου 3-4 εκ. και τα ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσό χρώμα.
1st Tip
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος καλό είναι να αλλάξετε το πάνω με το κάτω ταψί, καθώς και να τα γυρίσετε πλευρά (δηλαδή η πάνω εσωτερικά, να πάει κάτω και εξωτερικά), προκειμένου να ψηθούν ομοιόμορφα.
2nd Tip
Τα αλμυρά σου μπορούμε να τα φτιάξουμε και να τα φυλάξουμε σε ειδικά σακουλάκια αποθήκευσης τροφίμων είτε στο ψυγείο για 2 μέρες είτε στην κατάψυξη για 1 εβδομάδα. Για να τα καταναλώσουμε το μόνο που θα χρειαστεί να κάνουμε, είναι να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο (180 βαθμούς) για 10-15 λεπτά, αν τα έχουμε εντός ψυγείου ή για 15-20 λεπτά αν τα έχουμε εντός κατάψυξης.
Πηγή: limeandlife.com