Με τα Δελφικά Παραγγέλματα «γνώθι σαυτόν», «μηδέν άγαν», «μέτρον άριστον», οι σοφοί της Αρχαιότητας καθοδηγούν την υγεία μας και μας …
Αλλαγές που μπορείς να κάνεις για να αυτοθεραπευτείς
Υπάρχουν κάποιες μικρές αλλαγές που μπορούμε να κάνουμε στη ζωή μας για να θεραπεύσουμε τον εαυτό μας από διαταραχές και ασθένειες.
Γιατί αρρωσταίνουμε;
Όλο αυτό ξεκινά με την ένταση του να προλάβεις τις υποχρεώσεις σου, να εξυπηρετήσεις τους γονείς σου, να φροντίσεις τα παιδιά σου, να είσαι έτοιμος για την κρίσιμη παρουσίαση στη δουλειά και πόσες ακόμα καθημερινές υποχρεώσεις. Αυτό σημαίνει ότι νιώθεις αγανάκτηση, απογοήτευση και συναισθηματικά και πνευματικά στερημένος. Στραγγίζεις την ενέργειά σου και τότε καμία βιταμίνη και κανένα φάρμακο δε μπορεί να αλλάξει τον τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης των περίπλοκων καταστάσεων στη ζωή σου.
Τι μπορείς να κάνεις;
1. Άλλαξε τρόπο σκέψης
Νιώθεις ότι πνίγεσαι από το άγχος και τις αγωνίες σου για την καθημερινότητα και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Όλο αυτό μπορεί να αλλάξει, αρκεί να αλλάξεις εσύ. Μάλιστα, για να το κάνεις, δεν χρειάζονται τεχνικές και ασκήσεις. Όταν καταλάβεις πώς λειτουργεί ο νους σου, θα συνειδητοποιήσεις και το πώς αντιλαμβάνεσαι τη ζωή σου.
2. Προστάτεψε τον εαυτό σου από τον αρνητισμό
Η αρνητική ενέργεια είναι κάτι που πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να αποφύγουν, ειδικά στο σπίτι τους, ένα μέρος στο οποίο εύχονται να μπορούν να ξεκουράζονται σε ένα περιβάλλον γαλήνιο και ελεύθερο από αρνητική αύρα. Ωστόσο, η αρνητική ενέργεια μπορεί να διατηρείται στο χώρο της εργασίας σας, όπως και στο σχολείο, και η εμφάνισή της μπορεί να επηρεάσει την ημέρα σας και να εμποδίσει τα πράγματατα κυλήσουν όπως θα έπρεπε.
3. Να επιστρέψεις στις φυσικές μεθόδους ίασης
Παράλληλα με τις καθιερωμένες, κλασικές μορφές της ιατρικής, στην εποχή μας είναι διαθέσιμοι και βοτανολόγοι, φυσιοθεραπευτές και άλλων πρακτικοί γιατροί, οι οποίοι συστήνουν εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας. Τα φυσικά φάρμακα που δίνουν δεν αποσκοπούν στο να μετριάσουν τα συμπτώματα, αλλά επιδιώκουν να δυναμώσουν και να ενισχύσουν τις λειτουργίες του σώματος και τα αμυντικά του συστήματα, έτσι ώστε το σώμα να αυτοθεραπευτεί.
4. Σωστή αναπνοή
Ένας αυξανόμενος αριθμός μελετών δείχνει ότι οι τεχνικές αναπνοής προκαλούν χαλάρωση και είναι αποτελεσματικές κατά του άγχους και της αϋπνίας. Αυτές οι τεχνικές επηρεάζουν τόσο τους φυσιολογικούς παράγοντες (διεγείροντας το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα) όσο και τους ψυχολογικούς (εκτρέποντας την προσοχή από επίμονες σκέψεις). Επειδή αυτές οι τεχνικές είναι ασφαλείς και εύχρηστες, η επιστημονική επικύρωση μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη συχνότερη πρακτική τους.