Αγκινάρες με ντομάτα

Συντάκτης: Άννα Φρύνη

Ένα καλοκαιρινό φαγητό που θα συντροφέψει γλυκά τις βραδιές σας. Ως λαδερό που σέβεται τον εαυτό του τρώγεται καλύτερα κρύο. Συνοδεύετε με ένα κομμάτι φέτα και έχετε ένα πλήρες γεύμα.

Υλικά

6 πάτοι αγκινάρας

2 μεγάλα καρότα

3 μεσαίες πατάτες

2 ντομάτες

Αλάτι, πιπέρι

1 κύβο λαχανικών

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε τις πατάτες κομμένες σε κύβους με τις αγκινάρες να σωταριστούν.
  • Προσθέτετε τα καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες και τις ντομάτες ψιλοκομμένες.
  • Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε τον κύβο λαχανικών και 3 ποτήρια νερό και ανακατεύετε.
  • Προαιρετικά προσθέτετε και ένα κουταλάκι ζάχαρη για να γίνει πιο γλυκιά η σάλτσα.
  • Ανακατεύετε καλά και αφήνετε να βράσει για 40 λεπτά σε μεσαία φωτιά.
  • Ανά τακτά διαστήματα τσεκάρετε μήπως χρειάζεται κι άλλο νερό.
  • Αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε. Όπως όλα τα λαδερά, έτσι κι αυτό το φαγητό τρώγεται καλύτερα κρύο.
  • Συνοδεύετε με ένα κομμάτι φέτα και έχετε ένα πλήρες γεύμα.

Συντάκτης: Άννα Φρύνη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.