Αφιέρωμα στη μεξικάνικη κουζίνα

Συντάκτης: Άννα Φρύνη

Αφιέρωμα στη μεξικάνικη κουζίναΝάτσος, τορτίγιας, γκουακαμόλε, λέξεις που ηχούν σαν μουσική στα αυτιά μας. Μουσική κατευθείαν από το Μεξικό για γεύσεις που νιώθουμε τόσο οικείες. πλέον στην κουζίνα μας. Ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στη μεξικάνικη κουζίνα και σας προτείνουμε τις συνταγές που θα χρειαστείτε για να ετοιμάσετε ένα πλήρες δείπνο με θέμα το “Mexico”.

Στο πρώτο μέρος του αφιερώματος ξεκινάμε με συνταγές για τα βασικά συστατικά ενός μεξικάνικου γεύματος όπως γκουακαμόλε, κόκκινη σάλτσα τορτίγιας με τυρί και πουρές φασολιών.

Εμπνευστείτε και ξεκινήστε την προετοιμασία. Οι μεξικάνικες βραδιές υπόσχονται φλογερό πάθος και απόλαυση!

  • Τορτίγιας με τυρί
  • Γκουακαμόλε
  • Κόκκινη σάλτσα μεξικάνικη
  • Πουρές από μαύρα φασόλια
  • Εντσιλάδας με κοτόπουλο και κόκκινη σάλτσα

Τορτίγιας με τυρί

Υλικά για τη σάλτσα

  • 1 φλυτζάνι τυρί τσένταρ
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
  • λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Λιώνετε το τυρί σε χαμηλή φωτιά και προσθέτετε το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει.
  • Όταν το μίγμα γίνει σαν κρέμα, το κατεβάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε γαρνίροντας με τις τορτίγιας.

Αφιέρωμα στη μεξικάνικη κουζίνα

Γκουακαμόλε

Το αγαπημένο ντιπ που δεν θα μπορούσε ποτέ να λείπει από ένα μεξικάνικο δείπνο. Η συνταγή που ακολουθεί είναι για ποσότητα ενός φλυτζανιού.

Υλικά για 1 φλυτζάνι σάλτσα

  • 2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο ή 4 μικρά
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • Χυμό μισού λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζετε τα αβοκάντο και τα λιώνετε με το πιρούνι.
  • Προσθέτετε όλα τα υλικά και ανακατεύετε.
  • Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη για να μη μαυρίσει μέχχρι να σερβίρετε.
  • Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε μισή ψιλοκομμένη ντομάτα.

Αφιέρωμα στη μεξικάνικη κουζίνα

Κόκκινη σάλτσα μεξικάνικη

Υλικά για 1 φλυτζάνι σάλτσα

  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • 2 κουταλιές ξύδι
  • 1 κουταλάκι λάδι
  • λίγο κόλιανδρο ψιλοκομμένο

Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και η σάλτσα είναι έτοιμη.

Αφιέρωμα στη μεξικάνικη κουζίνα

Πουρές φασολιών

Υλικά

  • 500 γρ. μαύρα φασόλια ξερά
  • 1 αρωματικό μπουκετάκι
  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 1 κρεμμύδι
  • 100 γρ. φέτα
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Χτυπάτε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί και ο πουρές σας είναι έτοιμος.

Αφιέρωμα στη μεξικάνικη κουζίνα

Εντσιλάδας με κοτόπουλο και κόκκινη σάλτσα

Υλικά για 4 άτομα

  • 600 γρ. κοτόπουλο
  • 12 τορτίγιας
  • 15 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  • Χρησιμοποιείτε την κόκκινη σάλτσα που έχετε φτιάξει από την προηγούμενη συνταγή.

Τις εντσιλάδας μπορείτε να τις φτιάξετε με πολλές παραλλαγές. Μπορείτε να γεμίσετε τις τορτίγιες με κοτόπουλο, κιμά, γκουακαμόλε, πουρέ φασολιών και τυρί τσένταρ. Τέλος, μπορείτε να γαρνίρετε με ψιλοκομμένα λαχανικά όπως μαρούλι, καρότο ή κόκκινη πιπεριά, καθώς και καλαμπόκι ή ελιές. Η μεξικάνικη κουζίνα επιτρέπει στη φαντασία να καλπάσει και στη γεύση να απογειώνεται.

Αφιέρωμα στη μεξικάνικη κουζίνα

Για τρεις ακόμα εκπληκτικές μεξικάνικες γεύσεις ακολουθήστε τα αντίστοιχα λινκ.

Συντάκτης: Άννα Φρύνη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.