Καρμπονάρα με κολοκυθάκι
Η καρμπονάρα παραμένει μια κλασική επιλογή για τους απανταχού λάτρεις των ζυμαρικών.Ο σεφ Δημήτρης Οχτάρας μας προτείνει μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή, όπου προσθέτει κολοκυθάκι για να δώσει μια γλυκιά γευστική νότα. Αξίζει να τη δοκιμάσετε…
Υλικά
(για 2 άτομα)
• 250 γραμμ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας
• 2 μέτρια κολοκυθάκια
• 70 γραμμ. μπέικον
• 1 κρόκος αβγού μετρίου μεγέθους
• 100 ml κρέμα γάλακτος
• Αλάτι
• Πιπέρι
• 50 γραμμ. βούτυρο
Τρόπος παρασκευής
1. Αφού βράσετε τα ζυμαρικά, βάζετε σε ένα τηγάνι το βούτυρο μέχρι να κάψει καλά.
2. Στο μεταξύ τρίβετε τα κολοκυθάκια στο χοντρό μέρος του τρίφτη.
3. Μόλις το βούτυρο πάρει χρώμα, ρίχνετε στο τηγάνι το μπέικον και έπειτα από λίγο το τριμμένο κολοκυθάκι (ανάλογα με την προτίμησή σας, το μπέικον μπορείτε να το αφήσετε μέχρι να γίνει τραγανό και να προσθέσετε αργότερα το κολοκυθάκι).
4. Ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος με τον κρόκο του αβγού.
5. Στη συνέχεια προσθέτετε στο τηγάνι τα ζυμαρικά και αφού ανακατέψετε καλά,ρίχνετε το μείγμα της κρέμας.
6. Μόλις δέσει η κρέμα, μπορείτε να σερβίρετε.