Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο
Μπορεί να είναι μια κλασική συνταγή, όμως σίγουρα έχει τα μυστικά της. Μια σίγουρη λύση για ένα οικογενειακό τραπέζι, ιδιαίτερα όταν δεν θέλετε να μπλέξετε με τα διαφορετικά γούστα των συνδαιτυμόνων σας. Το …κόλπο βρίσκεται στα αρώματα που θα πάρει το φαγητό από τη μίξη της μουστάρδας, με τον κύβο λαχανικών, το λεμόνι και το σκόρδο.
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα θα χρειαστούμε:
-4 μεγάλες πατάτες,
-4 μπούτια κοτόπουλο,
– 3 λεμόνια,
-2 κ.σ. αλάτι,
-2 κ.σ. μαύρο πιπέρι σε σκόνη,
-2 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη,
-ελαιόλαδο,
-2 κ.σ. μουστάρδα
-1 κύβο λαχανικών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε τα μπούτια κοτόπουλου με ζεστό νερό.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια.
- Σε ένα μπόλ τρίβουμε τον κύβο λαχανικών και προσθέτουμε πιπέρι, το σκόρδο, το χυμό από 2 λεμόνια και στο τέλος τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά το μίγμα.
- Έπειτα χωρίζουμε το μίγμα σε δύο μπολ.
- Το ένα μπολ το κρατάμε για το κοτόπουλο, ενώ στο άλλο βάζουμε μέσα τις κομμένες πατάτες και τις αφήνουμε μέσα στο μίγμα για 10 λεπτά μέχρι να πάρουν το άρωμα.
- Παίρνουμε το κάθε μπούτι ξεχωριστά και με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε βαθιά την επιφάνεια.
- Έπειτα τα βάζουμε στο μπολ που έχουμε κρατήσει για το κοτόπουλο.
- Στο τέλος ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
- Βάζουμε το κοτόπουλο στη μέση του ταψιού και γύρω-γύρω τις πατάτες.
- Ρίχνουμε πάνω από το ταψί ελαιόλαδο και χυμό από ένα λεμόνι.
- Το ψήνουμε στους 250ο C για 40 λεπτά, ύστερα τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και τα και τα ψήνουμε για ακόμη 30 λεπτά.
Όταν ετοιμαστεί το φαγητό το συνοδεύετε με μια ωραία σαλάτα.