Μπουκιές με μπρόκολο και τσένταρ

Συντάκτης: Ελεάννα Βλάχου

Μια συνταγή ιδανική για όσους δεν ενθουσιάζονται στην ιδέα να φάνε μπρόκολο. Το τσένταρ θα σας βοηθήσει να προσθέσετε ένα σημαντικό λαχανικό στη διατροφή σας…

Υλικά

1 μεγάλο μπρόκολο

2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα

1/2 φλιτζάνι θρυμματισμένο φρέσκο ψωμί (χωρίς την κρούστα)

1/4 φλιτζάνι τριμμένο κρεμμύδι

1/4 φλιτζάνι μαγιονέζα

1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ

1 και 1/2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού

1/2 κουταλάκι αλάτι

1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Τοποθετήστε 3 εκατοστά νερού σε μια κατσαρόλα με ένα καλάθι ατμού. Φέρτε σε βρασμό. Προσθέστε τα μπουκετάκια του μπρόκολου. Τα βράζετε για 5 λεπτά, μέχρι να γίνουν τρυφερά. Ξεπλένετε με κρύο νερό για να σταματήσετε το βρασμό.
  • Ψιλοκόβετε το μπρόκολο. Θα πρέπει να έχετε ποσότητα ίση με δύο ή δυόμισι φλιτζάνια.
  • Τοποθετήστε τα χτυπημένα αυγά και το θρυμματισμένο ψωμί σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει πλήρως το ψωμί.
  • Προσθέστε το τριμμένο κρεμμύδι, τη μαγιονέζα, το τυρί, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε το μπρόκολο και ανακατέψτε.
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλείψτε δύο ταψάκια για μίνι μάφινς με ελαιόλαδο και προσθέστε το μείγμα (συνολικά βγαίνουν 24 μπουκιές).
  • Ψήστε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν έως μέσα και να γίνουν ελαφρώς καφετιά στην κορυφή.

* Αν δεν έχετε ταψάκια για μίνι μάφινς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλό ταψί και να πλάσετε τις μπουκιές με το χέρι. Ο χρόνος ψησίματος είναι ο ίδιος.

Συντάκτης: Ελεάννα Βλάχου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.