Μοσχαρίσιες μπριζόλες λεμονάτες
Από τις εύκολες και κλασικές συνταγές για εργένηδες που θέλουν κάτι γευστικό και πιπεράτο να συνδυάσουν με το κρασί ή τη μπύρα τους. Με υλικά που υπάρχουν σε κάθε κουζίνα, μπορείτε σε 10 λεπτά να έχετε ένα νοστιμότατο φαγητό.
ΥΛΙΚΑ
– 1 κουταλιά της σούπας λάδι
– 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
– 1 κουταλιά της σούπας τριμμένη φλούδα λεμονιού
– 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
– 2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
– 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες κόντρα φιλέτο (χοντρές)
– μαύρο πιπέρι
– κομμάτια λεμονιού, για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζετε το λάδι και το βούτυρο σε τηγάνι, πάνω από μέτρια-δυνατή φωτιά.
- Προσθέτετε τη φλούδα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού, τη ρίγανη και τα σοτάρετε 3-4 λεπτά.
- Βγάζετε το μίγμα λεμονιού και ρίγανης από το τηγάνι. Αυξάνετε τη θερμοκρασία.
- Ρίχνετε στις μπριζόλες πιπέρι και τις βάζετε στο τηγάνι. Τις τηγανίζετε 3-4 λεπτά σε κάθε πλευρά.
- Βάζετε τις μοσχαρίσιες σε πιατέλα σερβιρίσματος, τις ραντίζετε με το μίγμα του λεμονιού και της ρίγανης και το σερβίρετε με βρασμένα φασολάκια και με το υγρό από το τηγάνι.
- Το γαρνίρετε με τα κομμάτια λεμονιού.