Μοσχαρίσιες μπριζόλες λεμονάτες

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Μοσχαρίσιες μπριζόλες λεμονάτεςΑπό τις εύκολες και κλασικές συνταγές για εργένηδες που θέλουν κάτι γευστικό και πιπεράτο να συνδυάσουν με το κρασί ή τη μπύρα τους. Με υλικά που υπάρχουν σε κάθε κουζίνα, μπορείτε σε 10 λεπτά να έχετε ένα νοστιμότατο φαγητό.

ΥΛΙΚΑ

– 1 κουταλιά της σούπας λάδι

– 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

– 1 κουταλιά της σούπας τριμμένη φλούδα λεμονιού

– 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

– 2 κουταλιές της σούπας ρίγανη

– 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες κόντρα φιλέτο (χοντρές)

– μαύρο πιπέρι

– κομμάτια λεμονιού, για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζετε το λάδι και το βούτυρο σε τηγάνι, πάνω από μέτρια-δυνατή φωτιά.
  • Προσθέτετε τη φλούδα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού, τη ρίγανη και τα σοτάρετε 3-4 λεπτά.
  • Βγάζετε το μίγμα λεμονιού και ρίγανης από το τηγάνι. Αυξάνετε τη θερμοκρασία.
  • Ρίχνετε στις μπριζόλες πιπέρι και τις βάζετε στο τηγάνι. Τις τηγανίζετε 3-4 λεπτά σε κάθε πλευρά.
  • Βάζετε τις μοσχαρίσιες σε πιατέλα σερβιρίσματος, τις ραντίζετε με το μίγμα του λεμονιού και της ρίγανης και το σερβίρετε με βρασμένα φασολάκια και με το υγρό από το τηγάνι.
  • Το γαρνίρετε με τα κομμάτια λεμονιού.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…