Οι σούπες λαχανικών είναι ιδανικό γεύμα κατά τη διάρκεια του χειμώνα και προτιμώνται αρκετά, αφού η προετοιμασία τους είναι ιδιαίτερα …
Εύκολες gourmet συνταγές για ελαφρύ βραδινό
Οι περισσότεροι άνθρωποι, αν και επιθυμούν να ακολουθούν υγιεινή διατροφή, δυσκολεύονται να το εφαρμόσουν στην καθημερινότητά τους, καταλήγοντας έτσι να θυσιάζουν υγιεινά και θρεπτικά γεύματα του βραδινού για χάρη της γρηγοράδας και της ευκολίας πιο πρόχειρων, έτοιμων αλλά λιγότερο ποιοτικών πιάτων.
Κατά κανόνα, το βραδινό φαγητό είναι το γεύμα που μπορεί να διαταράξει την ισορροπία της διατροφής μας. Αυτό αποδίδεται στη βιασύνη και την αμέλειά μας λόγω της εξάντλησης- μετά από μία κουραστική ημέρα δουλειάς, ελάχιστοι έχουν τη διάθεση να ετοιμάσουν ένα θρεπτικό και υγιεινό βραδινό.
Προτείνονται λοιπόν τρεις συνταγές για την προετοιμασία γρήγορων, πρακτικών και θρεπτικών γευμάτων για τον καθένα:
- Φιλέτο Σολομού αρωματισμένο με Λεμόνι
Εκτός από μία θρεπτική και εύκολη στην εκτέλεση συνταγή, το συγκεκριμένο πιάτο με φιλέτο σολομού όπως παρουσιάζεται εδώ αποτελεί και μία ιδανική πρόταση για τραπέζι σε καλεσμένο.
Υλικά
- Ξύσμα λεμονιού
- Αλάτι-Πιπέρι
- Ένα ή δύο φιλέτα σολομού
- Χυμό από ½ λεμόνι για το ένα φιλέτο
- Συνοδευτικό της προτίμησής σας: πουρές πατάτας ή κολοκύθας/ μαύρο ρύζι/ ζυμαρικά ολικής αλέσεως/ σαλάτα
Εκτέλεση
- Αφαιρέστε τυχόν κόκκαλα από τα φιλέτα σολομού
- Τυλίξτε τα φιλέτα σολομού σε ένα ορθογώνιο φύλλο αλουμινίου
- Βάλτε τα τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο φιλέτα σε ένα ταψί
- Βάλτε το ταψί στο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να καλοψηθούν
- Όση ώρα ψήνονται τα φιλέτα, ετοιμάστε το συνοδευτικό πιάτο
- Προτού σερβίρετε τα φιλέτα γαρνίρετε με λίγο ξύσμα λεμονιού για να προσθέσετε άρωμα
(διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην επόμενη σελίδα)