Τα οφέλη για την υγεία από τα πράσινα κρεμμυδάκια

Συντάκτης: Saky Koulibaly

Τα πράσινα κρεμμυδάκια, συχνά αναφέρονται ως κρεμμύδια της άνοιξης ή κινέζικα κρεμμύδια, συνήθως τα βλέπουμε ως τελικό στολισμό των πιάτων που φτιάχνουμε. Μπορεί να τα πετάξουμε πάνω από μια ομελέτα με τυρί, για αντίθεση και σε χρώμα και σε γεύση, να τα ανακατέψουμε στο τηγάνι μαζί με κρέας που τηγανίζουμε ή να τα χρησιμοποιήσουμε σαν τελική πινελιά σε άλλες μας μαγειρικές δημιουργίες.

Αν σας αρέσουν τα πράσινα κρεμμυδάκια, ετοιμαστείτε να σας αρέσουν ακόμα περισσότερο, γιατί έχουν πολλά οφέλη για εσάς. Ακολουθούν εννιά από αυτά:

Τέλεια για το δέρμα

Όσον αφορά στην παραγωγή κολλαγόνου, το δέρμα σας τη χρειάζεται για να παραμείνει νεανικό και όμορφο. Τα πράσινα κρεμμυδάκια βοηθούν φυσικά το σώμα σας να παράγει κολλαγόνο, ώστε να ανανεώνεται το δέρμα σας φυσικά.

Διατηρεί την υγεία των ματιών σας

Γεμάτα με καροτενοειδή, που περιλαμβάνει και λουτεϊνη, τα πράσινα κρεμμυδάκια είναι ωφέλιμα για την υγεία των ματιών σας. Περιέχουν επίσης και βιταμίνη Α, που διατηρεί την όρασή σας κανονική, προστατεύοντας παράλληλα τα μάτια σας από φλεγμονές και γήρανση. Έτσι μειώνει την πιθανότητα να χάσετε την όρασή σας με το πέρασμα του χρόνου.

Διατηρεί την υγεία της καρδιάς

Τα πράσινα κρεμμυδάκια είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά που προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες που μπορούν να βλάψουν τον κυτταρικό σας ιστό. Περιέχουν επίσης βιταμίνη C, που διατηρεί την χοληστερίνη και την αρτηριακή σας πίεση υπό έλεγχο, οδηγώντας σε χαμηλότερο κίνδυνο για καρδιοπάθειες.

Ενδυναμώνει τα κόκκαλα

Με βιταμίνη C και βιταμίνη K, τα πράσινα κρεμμυδάκια είναι ιδανικά για να διατηρείτε τα κόκκαλά σας δυνατά. Η βιταμίνη C παράγει κολλαγόνο, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη δύναμη των οστών και η βιταμίνη K διατηρεί την πυκνότητα των οστών.

Φυσική θεραπεία για το κρυολόγημα

Τα πράσινα κρεμμυδάκια φημίζονται για τις αντιβακτηριακές και αντιμικροβιακές τους ιδιότητες. Είναι εξαιρετικά  για την καταπολέμηση της γρίπης, των ιών και των κρυολογημάτων. Αυτό γιατί ενεργοποιούν φυσικά το αναπνευστικό σύστημα, απομακρύνοντας το φλέγμα.

Βοηθούν στην υγεία του πεπτικού συστήματος

Εάν το στομάχι σας σάς κάνει «κόλπα», το να βάλετε τα πράσινα κρεμμυδάκια στη διατροφή σας θα εξομαλύνει φυσικά την κατάσταση. Περιέχουν επίσης σημαντική ποσότητα φυτικών ινών που θα βοηθήσουν το πεπτικό σας να λειτουργεί καλύτερα.

Μειώνουν  τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου

Οι ενώσεις του θείου που περιέχουν τα κρεμμυδάκια, μειώνουν την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου. Τα φλαβονοειδή που επίσης περιέχουν, προστατεύουν επιπρόσθετα από τον καρκίνο, σταματώντας τις ελεύθερες ρίζες να δημιουργήσουν ζημιά στα κύτταρά σας. Τρώγοντας μια τέτοια τροφή που προστατεύει από τον καρκίνο, σε συνδυασμό με υγιεινή διατροφή, είναι ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσετε αυτήν τη φρικτή ασθένεια μακριά σας.

Ελέγχει τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα σας

Κάτι ακόμα που επιτυγχάνουν οι ενώσεις του θείου στα κρεμμυδάκια, είναι να μειώνουν τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα σας. Τα πράσινα κρεμμυδάκια αυξάνουν φυσικά την ινσουλίνη.

Προφυλάσσει από τις μολύνσεις

Χάρη στη βιταμίνη K σε αυτό το λαχανικό, θα κερδίσετε καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, το οποίο οδηγεί σε καλύτερη απορρόφηση της βιταμίνης B1. Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει ότι θα μειωθούν τα επίπεδα του στρες, δίνοντάς σας περισσότερη ενέργεια, ώστε να νιώθετε λιγότερο εξαντλημένοι.

Η βιταμίνη C στα πράσινα κρεμμυδάκια επίσης, υπηρετεί στην προστασία από τα μικρόβια, ώστε να αρρωσταίνετε λιγότερο όταν εκτίθεστε σε αυτά.

Το να προσθέσετε τα πράσινα κρεμμυδάκια στη διατροφή σας θα φέρει άπειρα οφέλη στον οργανισμό σας, σωματικά αλλά και αισθητικά.

Εσάς σας αρέσει να τα τρώτε; Πώς σας αρέσει να τα χρησιμοποιείτε στα γεύματά σας;

Συντάκτης: Saky Koulibaly,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.