Λικέρ ρόδι

Συντάκτης: Σπυριδούλα Τσομή

Αυτήν την εποχή υπάρχουν όμορφα ρόδια, των οποίων οι χρήσεις είναι ατέλειωτες. Αν όμως αγαπάτε τα λικέρ και έχετε πολλά ρόδια, αυτή η συνταγή θα σας αρέσει. Ειδικά τώρα που έρχεται ο χειμώνας.

ΥΛΙΚΑ

1 κούπα σπόροι ροδιού

1 κούπα τσίπουρο ή βότκα ή ούζο

1 κούπα ζάχαρη (και λίγο λιγότερο αν δεν θέλετε να γίνει πολύ γλυκό).

2 ξυλάκια κανέλας ή και γαρύφαλλα αν θέλετε.

½ κούπα κονιάκ

  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ποτό, τη ζάχαρη, τους σπόρους ροδιού και κανέλα ή και γαρύφαλλα.
  • Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά ανακατεύουμε λιώνοντας όσο μπορούμε τα ρόδια και μόλις αρχίσει να βράσει (περίπου 6 λεπτά) βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
  • Τώρα ρίχνουμε το κονιάκ επειδή είναι πιο εύφλεκτο και για να κρατήσει το αλκοόλ και το άρωμά του. Αφήνουμε όλα τα υλικά μέσα.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και την αφήνουμε για 24 ώρες.
  • Μόλις περάσουν οι 24 ώρες περνάμε από σουρωτήρι.
  • Τοποθετούμε σε γυάλινα μπουκάλια μόλις κρυώσει και το λικέρ είναι έτοιμο. Καλή απόλαυση!

Συντάκτης: Σπυριδούλα Τσομή,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr