Θέλετε να γνωρίσετε ένα φρούτο με πλούσιες διατροφικές, θεραπευτικές, αντικαρκινικές και αντιξιοδιωτικές ιδιότητες; Αν ναι. Τότε αυτό είναι το ρόδι, …
Λικέρ ρόδι
Αυτήν την εποχή υπάρχουν όμορφα ρόδια, των οποίων οι χρήσεις είναι ατέλειωτες. Αν όμως αγαπάτε τα λικέρ και έχετε πολλά ρόδια, αυτή η συνταγή θα σας αρέσει. Ειδικά τώρα που έρχεται ο χειμώνας.
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα σπόροι ροδιού
1 κούπα τσίπουρο ή βότκα ή ούζο
1 κούπα ζάχαρη (και λίγο λιγότερο αν δεν θέλετε να γίνει πολύ γλυκό).
2 ξυλάκια κανέλας ή και γαρύφαλλα αν θέλετε.
½ κούπα κονιάκ
- ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ποτό, τη ζάχαρη, τους σπόρους ροδιού και κανέλα ή και γαρύφαλλα. - Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά ανακατεύουμε λιώνοντας όσο μπορούμε τα ρόδια και μόλις αρχίσει να βράσει (περίπου 6 λεπτά) βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
- Τώρα ρίχνουμε το κονιάκ επειδή είναι πιο εύφλεκτο και για να κρατήσει το αλκοόλ και το άρωμά του. Αφήνουμε όλα τα υλικά μέσα.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και την αφήνουμε για 24 ώρες.
- Μόλις περάσουν οι 24 ώρες περνάμε από σουρωτήρι.
- Τοποθετούμε σε γυάλινα μπουκάλια μόλις κρυώσει και το λικέρ είναι έτοιμο. Καλή απόλαυση!