Μακαρονάδα μαρινάρα

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Μακαρονάδα μαρινάραΗ μακαρονάδα του ψαρά ή σπαγγέτι με …φρούτα της θάλασσας, όπως λένε και οι Ιταλοί. Ένα τόσο εύκολο σε σύλληψη και παρασκευή πιάτο, μα τόσο ξεχωριστό και γευστικό. Τρώγεται όλες τις εποχές του χρόνου…

ΥΛΙΚΑ

500γρ. μακαρόνια ψιλά

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

50γρ. ψαχνό γαρίδας

50γρ. μύδια ψαχνό

100γρ. καλαμαράκια κομμένα σε πολύ μικρά κομμάτια

3 λιωμένες σκελίδες σκόρδο

100γρ. φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια

250 γρ. ώριμες φρέσκες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος άνηθος

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός

Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζετε τα μακαρόνια σε ελαφρώς αλατισμένο νερό, τόσο ώστε να “κρατάνε”, τα κρυώνετε και τα σουρώνετε.
  • Ταυτόχρονα, σε άλλο σκεύος, σοτάρετε με το λάδι το κρεμμύδι, το μαϊντανό και το σκόρδο για δύο, τρία λεπτά.
  • Προσθέτετε τα καλαμαράκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ακόμα πέντε λεπτά, τοποθετώντας στη συνέχεια τα μύδια και τις γαρίδες.
  • Συνεχίζετε το σοτάρισμα για τρία ακόμα λεπτά, ανακατεύοντας ελαφρά και, τέλος, βάζετε τις ντομάτες.
  • Αφήνετε τη σάλτσα να βράσει 15 λεπτά, προσέχοντας να μείνει αραιή. Αν χρειαστεί, προσθέστε και λίγο νερό.
  • Τέλος, ανακατεύετε τη σάλτσα με τα μακαρόνια.
  • Σερβίρετε τη μακαρονάδα ζεστή, πασπαλισμένη με τον άνηθο.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…