Κολοκυθάκια γεμιστά με κοτόπουλο
Δυο απαλές γεύσεις ενώνονται και με το κατάλληλο καρύκευμα απογειώνουν τη γεύση μας, σε μια υγιεινή και ενδιαφέρουσα συνταγή…
Υλικά για 4 άτομα
8 Κολοκυθάκια (στρογγυλά)
3 Φιλέτα κοτόπουλο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 ml κρασί λευκό
1 Κουταλιές σούπας κάρυ
1 Κουταλιές σούπας τσίλι
8 gr κολίανδρο
8 gr δενδρολίβανο
80 gr σταφίδες
Αλάτι πιπέρι
Και λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι και το τσίλι και προσθέτουμε το κάρυ μόλις το κοτόπουλό μας θωρακιστεί.
2. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει.
3. Εν τω μεταξύ ανοίγουμε τα κολοκυθάκια από πάνω και αφαιρούμε τη φλούδα. Την ψιλοκόβουμε και την προσθέτουμε στο μείγμα μας το οποίο βράζει.
4. Τοποθετούμε τα κολοκυθάκια μας σε νερό, που βράζει για 5-6 λεπτά.
5. Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και προσθέτουμε τη γέμισή μας.
6. Ψήνουμε τα κολοκυθάκια στο φούρνο περίπου στους 180 για 20 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!