Μεξικάνικο κοτόπουλο κατσαρόλας

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Όπως όλα τα μεξικάνικα φαγητά, έτσι και η συγκεκριμένη συνταγή χαρακτηρίζεται από τα έντονα χρώματα της και την πικάντικη γεύση της. Το κοτόπουλο μπλέκεται στις περιπέτειες διάφορων μυρωδικών, συνοδεύεται από ρύζι, φασόλια και λαχανικά για να φτάσει στο πιάτο μας άκρως λαχταριστό

YΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

500 γρ. στήθος κοτόπουλου, χωρίς πέτσα, κομμένο σε κομμάτια των 2,5 εκ.
1 κόκκινη καφτερή πιπερίτσα, χωρίς σπόρους, χαραγμένη και κομμένη κομμάτια
1 κίτρινη καφτερή πιπερίτσα, χωρίς σπόρους, χαραγμένη και κομμένη κομμάτια
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο, λειωμένες
1 κουτ. της σούπας σπόρους κύμινου
1 κουτ. της σούπας ρίγανη, φρέσκια
1 κουτ. τσαγιού σκόνι τσίλι
1/4 κουτ. αλάτι
1/4 κουτ. πιπέρι
2 μεγάλες τομάτες ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένες
1 1/2 φλιτζανιού μαγειρεμένα χρωματιστά φασόλια
1 1/2 φλιτζανιου μαγειρεμένο ρύζι
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο, φρέσκο κόλιανδρο
1/4 φλιτζανιού στραγγιστό γιαούρτι.

EΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°και βουτυρώνουμε ελαφρά ένα αντικολλητικό ταψί με διαστάσεις 23χ33 εκ.
  • Bουτυρώνουμε και ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι και το βάζουμε πάνω σε μέτρια φωτιά
  • Προσθέτουμε σε αυτό το κοτόπουλο, τις πιπερίτσες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ρίγανη, τη σκόνη τσίλι, αλάτι και πιπέρι, το κύμινο και σοτάρουμε, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να χρυσίσει το κοτόπουλο, περίπου για 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τις τομάτες και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα φασόλια και το ρύζι και μαγειρεύουμε για 5 ακόμη λεπτά.
  • Aποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κόλιανδρο και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά το μίγμα.
  • Mεταφέρουμε στο ταψί που έχουμε ετοιμάσει από πριν και ψήνουμε μέχρι να βράσει το ζουμί, για περίπου 45 λεπτά.

Σερβίρουμε, μοιράζοντας σε 4 ίσες μερίδες.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…