Ντοματόσουπα

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Μια συνταγή, για όλες τις εποχές, με δυο παραλλαγές. Η ντοματόσουπα είναι πλούσια σε γεύση και αρκετά δυναμωτική. Συνδυάζεται με όλα τα βασικά πιάτα και είναι πολύ εύκολη στην παρασκευή της…

ΥΛΙΚΑ

5 φρέσκες ντομάτες
1 κλωνάρι σέλινο
1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο
8 φλυτζάνια τσαγιού νερό
1 φλυτζάνι αστράκι ή ψιλό ζυμαρικό
3/4 φλυτζανιού λάδι
αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένετε τις ντομάτες και τις κόβετε μικρά κομμάτια
  • Βάζετε το νερό, τις ντομάτες και τα λαχανικά να βράσουν για 20-30 λεπτά
  • Ρίχνετε το φιδέ, ανακατεύετε, πρόσθετε το βούτυρο αλάτι και το πιπέρι και χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει για μισή ώρα περίπου.
  • Σερβίρεται ζεστή

Παραλλαγή

Αν την προτιμάτε βελουτέ τότε…

  • μόλις ολοκληρωθεί, ρίξτε μια κουταλιά βούτυρο
  • ανακατέψτε για ένα λεπτό
  • περάστε τη από μπλεντεράκι.


Tip: Συνδυάζεται θαυμάσια με μικρά κομμάτια φέτας και φρέσκο βασιλικό.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…