Ντοματόσουπα
Μια συνταγή, για όλες τις εποχές, με δυο παραλλαγές. Η ντοματόσουπα είναι πλούσια σε γεύση και αρκετά δυναμωτική. Συνδυάζεται με όλα τα βασικά πιάτα και είναι πολύ εύκολη στην παρασκευή της…
ΥΛΙΚΑ
5 φρέσκες ντομάτες
1 κλωνάρι σέλινο
1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο
8 φλυτζάνια τσαγιού νερό
1 φλυτζάνι αστράκι ή ψιλό ζυμαρικό
3/4 φλυτζανιού λάδι
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένετε τις ντομάτες και τις κόβετε μικρά κομμάτια
- Βάζετε το νερό, τις ντομάτες και τα λαχανικά να βράσουν για 20-30 λεπτά
- Ρίχνετε το φιδέ, ανακατεύετε, πρόσθετε το βούτυρο αλάτι και το πιπέρι και χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει για μισή ώρα περίπου.
- Σερβίρεται ζεστή
Παραλλαγή
Αν την προτιμάτε βελουτέ τότε…
- μόλις ολοκληρωθεί, ρίξτε μια κουταλιά βούτυρο
- ανακατέψτε για ένα λεπτό
- περάστε τη από μπλεντεράκι.
Tip: Συνδυάζεται θαυμάσια με μικρά κομμάτια φέτας και φρέσκο βασιλικό.