Γλυκιά πίτα με σοκολάτα και φουντούκια
Άκρως λαχταριστή και πλούσια σε γεύση η γλυκιά πίτα που σας προτείνουμε. Θα μπορούσαμε να την ονομάσουμε σοκαλοτόπιτα ή καλύτερα φουντουκόπιτα. Χρειάζεται χρόνο για την προετοιμασία της, αλλά το καλό πράγμα αργεί να γίνει
ΥΛΙΚΑ (για 10 άτομα )
Για τη ζύμη :
3 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές κακάο
½ κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές ζάχαρη
1 φλυτζάνι βιτάμ σε κομματάκια
2 κρόκους αυγών
½ φλυτζάνι παγωμένο νερό
Για τη γέμιση :
3 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
200 γρ. φουντούκια ψίχα ψιλοκομμένα
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα χοντροκομμένη
Για τη γαρνιτούρα :
120 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
1 κουταλιά νερό
1 κουταλιά βιτάμ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Για τη ζύμη :
- Αναμιγνύετε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και τη ζάχαρη.
- Προσθέτετε μετά το βιτάμ και δουλεύετε το μίγμα ώσπου να γίνει ψιχουλιαστό.
- Προσθέτετε τους κρόκους των αυγών και το νερό και ζυμώνετε το μίγμα ελαφρά με την άκρη των δαχτύλων ώσπου να γίνει ζύμη ομοιογενής.
- Την μαζεύετε σε μπάλα, την τυλίγετε με διαφανή μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο 15 λεπτά περίπου.
- Την ανοίγετε σε φύλλο και τη στρώνετε σε φόρμα για τάρτα.
- Την ψήνετε άδεια 10 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς.
2. Για τη γέμιση :
- Αναμιγνύετε σε μπωλ τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλάτι.
- Χτυπάτε το μίγμα για λίγο και προσθέτετε τα φουντούκια και την κουβερτούρα τώρα.
- Ανακατεύετε και αδειάζετε το μίγμα στην ψημμένη πίτα.
- Την ψήνετε 30 με 35 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς.
3. Γαρνιρισμα:
- Λιώνετε σε μπαίν μαρί τη σοκολάτα.
- Προσθέτετε το νερό και το βιτάμ και όταν η πίτα κρυώσει τη γαρνίρετε με την σοκολάτα.