Κοτόσουπα με σπανάκι στο 5λεπτο!

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Εάν δεν έχετε χρόνο και θέλετε να ετοιμάσετε στα γρήγορα μια κοτόσουπα, τότε οι συμπυκνωμένοι ζωμοί σε μορφή κύβου μπορούν να σας δώσουν τη λύση. Εναλλακτικά και για όσους έχουν διαθέσιμο χρόνο και μεράκι με την μαγειρική, μπορείτε να βράσετε σε 3-4 ποτήρια νερό, για 20 λεπτά μισό κοτόπουλο.


ΥΛΙΚΑ (μερίδες δύο)

Δυόμισι φλιτζάνια νερό
2 κύβους ζωμού κότας
2 κουταλάκια χυμός λεμονιού
1/4 κουταλάκι ξερό θυμάρι τριμμένο
4 φύλλα σπανάκι ξεπλυμένα και χοντροκομμένα
Το κοτσάνι από ένα φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζετε σε μια μικρή κατσαρόλα το νερό, το χυμό λεμονιού και το θυμάρι.
  • Οταν το νερό ζεσταθεί, διαλύετε μέσα τον κύβο του ζωμού κότας και τα αφήνετε να βράσουν για δέκα λεπτά.
  • Βάλτε σε καθένα από τα δύο πιάτα σούπας τα φύλλα σπανάκι ωμά και σερβίρετε από πάνω τη ζεστή σούπα.
  • Γαρνίρετε με το κρεμμυδάκι και σερβίρετε αμέσως.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…