Αρνάκι ρολό

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Μια περίτεχνη συνταγή, η οποία χρειάζεται υπομονή και μεράκι. Το αποτέλεσμα όμως είναι ξεχωριστό και σίγουρα θα νοστιμίσει και θα ομορφύνει ένα γιορτινό, οικογενειακό τραπέζι.

ΥΛΙΚΑ

1 1/2 κιλό Αρνί
3 κουταλάκια Βασιλικός
4 κουταλάκια Ελαιόλαδο
50 γρ. Ελιές μαύρες
2 ψιλοκομμένες Ντομάτες
3 κουταλάκια Παρμεζάνα
2 σκελ. Σκόρδο από Χυμός λεμονιού
2 κουταλάκια Ψωμί τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μπολ ανακατεύετε το λάδι, τον χυμό, το σκόρδο, τον βασιλικό, τις ελιές και τις ντομάτες.
  • Αδειάζετε τη μαρινάδα σε ρηχό μπολ και βάζετε μέσα το κρέας.
  • Αλατοπιπερώνετε και το γυρίζετε 1-2 φορές να καλυφθεί καλά με τη μαρινάδα.
  • Σκεπάζετε και το αφήνετε σε δροσερό μέρος (όχι στο ψυγείο) για 2 ώρες γυρίζοντας το κάθε 30 λεπτά.
  • Βγάζετε το κρέας από τη μαρινάδα και την κρατάτε στην άκρη.
  • Απλώνετε το κρέας σε καθαρή επιφάνεια με την πέτσα προς τα κάτω.
  • Πασπαλίζετε την εσωτερική του πλευρά με τα τρίμματα του ψωμιού, την παρμεζάνα και τις ντομάτες και τις ελιές από τη μαρινάδα.
  • Διπλώνετε σε σφικτό ρολό και δένετε με σπάγκο.
  • Βάζετε σε ταψάκι, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 1 1/2 ώρα.
  • Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 1/2 ώρα να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
  • Βγάζετε, το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και το αφήνετε να “ξεκουραστεί” για 10 λεπτά.
  • Κόβετε το σπάγκο. Και το σερβίρετε με πατάτες φούρνου και καρότα σοταρισμένα.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…