Ομελέτα με πατάτες στο φούρνο

Συντάκτης: Έλλη Βασιλείου

Μια πανεύκολη συνταγή είτε για το οικογενειακό τραπέζι, είτε ως λύση για εργένηδες. Μπορείτε να την κόψετε σε κομμάτια και να τσιμπάτε ως σνακ πριν ή μετά το γυμναστήριο, στην παραλία, στη δουλειά. Θα σας λύσει τα χέρια.

Υλικά

800γρ. πατάτες

150 γρ. τυρί κρέμα

2 αυγά

200 γρ. ζαμπόν

70γρ. λάδι

1 σκελίδα σκόρδο

15γρ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

20 γρ. τριμμένη φρυγανιά

Αλάτι

Λίγη μαντζουράνα

Εκτέλεση

  • Βράζετε τις πατάτες και τις καθαρίζετε μόλις κρυώσουν.
  • Τσιγαρίζετε το μαϊντανό με το σκόρδο και λίγο λάδι.
  • Λιώνετε τις πατάτες και το τυρί και προσθέτετε το μαϊντανό, τα αυγά χτυπημένα, το αλάτι και το ζαμπόν κομμένο σε κύβους. Τ’ ανακατεύετε και τα βάζετε σε ένα στρογγυλό πυρέξ που έχετε λαδώσει και πασπαλίσει με τη φρυγανιά.
  • Τα ψήνετε στους βαθμούς για 20 λεπτά.
  • Σερβίρετε με φύλλα από μαντζουράνα.

Συντάκτης: Έλλη Βασιλείου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.