Κεφτέδες στο φούρνο
Το καλύτερο φαγητό για να ξεκινήσετε το σύστημα τάπερ. Ταπεράκια με σπιτικό φαγητό για τη δουλειά σας, ένα πικ νικ, πάρτυ στην παραλία κ.ο.κ. Θυμάστε την αξέχαστη σκηνή με την Αλίκη Βουγιουκλάκη που έτρεχε στην παραλία και της έπεφταν στο δρόμο τα κεφτεδάκια; Κάπως έτσι λοιπόν…
Αφράτοι κεφτέδες που μπορείτε να απολαύσετε ακόμα και σκέτους και να σας χορτάσουν από την πείνα, χωρίς να σας βαρύνουν. Ιδανικοί για τσιμπολόγημα. Στο σπίτι μπορείτε να τους συνοδέψετε με ό,τι θέλετε για να γίνει ένα πλήρες γεύμα. Με πλούσια σαλάτα της αρεσκείας σας, πατάτες στο φούρνο ή πουρέ, ρύζι, μακαρόνια κ.α.
Υλικά
500γρ. μοσχαρίσιο κιμά
250 γρ. μπαγιάτικο ψωμί
1 κρεμμύδι
1 φλυτζάνι γάλα εβαπορέ
1 αυγό
Λίγο φρέσκο δυόσμο
Αλάτι, πιπέρι
Σκόρδο σε σκόνη
Δυόσμο, ρίγανη
Λίγο ηλιέλαιο
Εκτέλεση
- Σε μια γαβάθα μουσκεύετε το ψωμί με το γάλα.
- Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ απλώνετε τον κιμά.
- Παίρνετε λίγα φυλλαράκια δυόσμου, τα ψιλοκόβετε και τα ρίχνετε στον κιμά.
- Τρίβετε ένα κρεμμύδι και το προσθέτετε στο μίγμα.
- Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο σε σκόνη, τη ρίγανη και το δυόσμο.
- Σιγά σιγά προσθέτετε το μουλιασμένο ψωμί, στίβοντας παράλληλα για να φύγει το πολύ γάλα.
- Τέλος ρίχνετε το αυγό και ανακατεύετε πλάθοντας με τα χέρια σας.
- Προσθέτετε το μουλιασμένο ψωμί, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
- Λαδώνετε τον πάτο ενός μεγάλου ταψιού με τα χέρια σας.
- Πλάθετε τους κεφτέδες σε μεσαίο-μεγάλο μέγεθος, τους πατάτε με το χέρι σας και τους τοποθετείτε έναν έναν μέχρι να γεμίσει το ταψί.
- Στάζετε λίγες σταγόνες λάδι από πάνω και τους βάζετε στο φούρνο να ψηθούν στους 220 βαθμούς Κελσίου για περίπου μισή ώρα.
- Έχετε το νου σας να τους γυρίσετε και από την άλλη μεριά για να ψηθούν ομοιόμορφα. Όταν ροδίσουν επαρκώς, τους βγάζετε από το φούρνο για να παραμείνουν αφράτοι και ζουμεροί.