Μπαρμπούνια στην κατσαρόλα με μουστάρδα και δεντρολίβανο
Κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής επιτρέπεται το ψάρι ανήμερα του Ευαγγελισμού και την Κυριακή των Βαϊων. Για αυτό και η συγκεκριμένη συνταγή είναι ιδανική επιλογή!
Υλικά:
6 μπαρμπούνια μεγάλα
1 λεμόνι (τον χυμό του)
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 σφηνάκι ούζο
1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
δεντρολίβανο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια.
- Τα πλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε.
- Τα αλατοπιπερώνουμε και τα τοποθετούμε σε μέτρια πλατιά κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά.
- Περιχύνουμε με το λάδι χτυπημένο ελαφρώς με τη μουστάρδα, το σκόρδο, το ούζο και τον χυμό λεμονιού.
- Ανεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο και αφήνουμε τα ψάρια να βράσουν στον ζωμό τους.
- Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με λίγο ζεστό νερό.
- Πασπαλίζουμε με δεντρολίβανο, αφήνουμε άλλα 2-3 λεπτά και σερβίρουμε.