Στήθος κοτόπουλου γεμιστό με φέτα και ρίγανη

Συντάκτης: Ελεάννα Βλάχου

Σήμερα το στήθος κοτόπουλου, η εύκολη επιλογή στην κουζίνα μας, συναντά την κλασική ελληνική γεύση της φέτας. Καλή όρεξη!

Υλικά

3/4 φλιτζανιού τυρί φέτα τριμμένο

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα (περίπου 200γρ το καθένα)

Αλάτι, πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1/2 φλιτζάνι ζωμό κότας

Χυμό από 1/2 λεμόνι

2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο

Εκτέλεση

  • Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε τη φέτα και ρίγανη.
  • Χαράζουμε μια “τσέπη” σε κάθε στήθος κοτόπουλου.
  • Γεμίζουμε τις “τσέπες” με το μείγμα φέτας
  • Πασπαλίζουμε καλά όλες τις πλευρές του κοτόπουλου με αλάτι και πιπέρι.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία.
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές, περίπου 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Σκεπάζουμε το τηγάνι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να είναι έτοιμο το κοτόπουλο, περίπου 5 λεπτά ακόμα.
  • Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα και το κρατάμε ζεστό.
  • Στο τηγάνι, προσθέτουμε το ζωμό κότας, και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας μέχρι να εξατμιστεί ελαφρά.
  • Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το βούτυρο.
  • Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε χαμηλή, και ανακινούμε το τηγάνι μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
  • Σερβίρουμε το κοτόπουλο και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Συντάκτης: Ελεάννα Βλάχου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.