Θέλετε να προσφέρετε στο παιδί σας ένα δροσερό και εντυπωσιακό κοκτέιλ; Μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι ένα πολύχρωμο …
Πώς να φτιάξω κοκτέιλ μαργαρίτα μήλο – το απόλυτο φθινοπωρινό ποτό με 3 υλικά
Ένα πανεύκολο, ντελικάτο κοκτέιλ που αποτελεί την τέλεια μετάβαση από τα spritz του καλοκαιριού, σε ένα απολαυστικό ποτό με κύριο συστατικό το βασικό υλικό του φθινοπώρου, το μήλο.
Μια εναλλακτική εκδοχή για φθινοπωρινό κοκτέιλ
Τα πιο mainstream cocktails έρχονται όσο θα πλησιάζουμε τον χειμώνα και τις γιορτές. Τώρα, λοιπόν, είναι η εποχή για πιο απλές «σπιτικές» λύσεις, που θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας. Ακόμη όμως και αν δεν υπάρχουν καλεσμένοι στην περίσταση μπορείτε να προσφέρετε ένα γευστικό κοκτέιλ στον εαυτό σας ή στο έτερό σας ήμισυ, ένα βράδυ μετά τη δουλειά.
Αν θέλετε, βέβαια, εκτός από δροσιστικό να το κάνετε και περισσότερο φθινοπωρινό, μπορείτε να βάλετε ένα ξύλο κανέλας στο σερβίρισμα.
Φθινοπωρινή Μαργαρίτα μήλο
Υλικά:
100 γρ. Λευκή τεκίλα
20 γρ. φρέσκο χυμό λάιμ ή λεμόνι αν δεν βρίσκετε λάιμ
100 γρ. μηλίτη
Φέτα λάιμ – φέτες μήλου, ξύλο κανέλας, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Ανακατέψτε την τεκίλα με το χυμό λάιμ σε σέικερ. Συμπληρώστε άφθονο πάγο. Προσθέστε 100γρ. αφρώδους μηλίτη. Ανακινήστε απαλά, γαρνίρετε και σερβίρετε.
Η γεύση αυτού του ποτού είναι ισορροπημένη και όχι πολύ γλυκιά. Αν, όμως, σας αρέσουν τα πιο γλυκά κοκτέιλ, μπορείτε να προσθέσετε έως και 1 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι αγαύης ή απλό σιρόπι στην τεκίλα και το χυμό λάιμ και να ανακατέψετε μέχρι να διαλυθεί.
Και για σερβίρισμα αντίστοιχο του μπαρ μπορείτε να δώσετε ένα πιο προσεγμένο φινίρισμα! Ανακατεύετε σε ένα πιάτο ένα μέρος αλάτι με δύο μέρη ζάχαρη και λίγη κανέλα σε σκόνη. Πριν ρίξετε το ποτό ή προσθέσετε πάγο στο ποτήρι, τρίψτε μια φέτα λάιμ γύρω από το χείλος του. Γυρίστε το ποτήρι ανάποδα, πιέζοντάς το στριφογυριστά, ώστε να κάνει ένα ωραίο κάλυμμα από το μείγμα ζάχαρης-αλατιού-κανέλας.