Καλοκαιρινή σάλτσα για ψάρια και θαλασσινά σχάρας
Αν είστε από τους τυχερούς που συνεχίζουν ακόμα τις διακοπές, μια τέλεια ιδέα είναι να απολαύσετε μπάρμπεκιου με φίλους στη βεράντα. Ψήστε φρέσκα ψάρια στα κάρβουνα, συνοδεύστε με αυτή την τέλεια σάλτσα που σας προτείνουμε και άφθονο κρασί. Θα έχετε εγγυημένα ένα τέλειο δείπνο κάτω από τα άστρα. Τι καλύτερο;
Υλικά
250 γρ. μάνγκο
50 ml κονιάκ
1 πρέζα κάρυ
7 κόκκοι πράσινο πιπέρι
300 ml ζωμός ψαριού
200 ml κρέμα γάλακτος
100 ml γιαούρτι
1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σιγοβράστε τη σάρκα του μάνγκο σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τους κόκκους πιπεριού, το κάρυ και το κονιάκ σε χαμηλή φωτιά για 20’.
- Προσθέστε την κρέμα και μαγειρέψτε για ακόμα 5’.
- Προσθέστε το γιαούρτι και κατεβάστε από τη φωτιά.
- Περάστε το από το μπλέντερ και έπειτα σουρώστε το σε ψιλή σήτα.
- Αλατοπιπερώστε, δοκιμάστε και σερβίρετε αμέσως ή διατηρήστε τη σάλτσα ζεστή σε μπεν μαρί
- Προσθέστε το μαϊντανό λίγο πριν από το σερβίρισμα.