Καροτόψωμο

Συντάκτης: Μαρία Τατιάνα Πινακούλα

Το ψωμί είναι μια τροφή με ιδιαίτερη θρεπτική αξία και έχει ενταχθεί στη διατροφή όλων των λαών εκτός της Κίνας, το οποίο θεωρείται βασικό βοηθητικό τρόφιμο. Υπάρχουν διάφορες συνταγές για την παρασκευή ψωμιού με διαφορετικά υλικά όπως αυτή που ακολουθεί με κύριο συστατικό το καρότο.

Το καρότο περιέχει λίγες θερμίδες, αλλά πλούσια θρεπτικά συστατικά, γεγονός που καθιστά ένα γεύμα άκρως ισορροπημένο!

Συνταγή για το καροτόψωμο

Υλικά:

3-4 κούπες αλεύρι
1 κουταλιά ξερή μαγιά
½ κουταλάκι αλάτι
3 κουταλιές λάδι
2 κουταλιές μέλι
1 κούπα πουρέ καρότου
1/3 κούπας ζουμί καρότου
1 κουταλάκι ξερό δυόσμο
½ κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
1 κροκάδι χτυπημένο με λίγο νερό για το άλειμμα
Λίγο μαύρο σουσάμι

Εκτέλεση

Στο μπολ του μίξερ ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά. Στη συνέχεια αφού έχει γίνει μια όμορφη ζύμη βάλτε τη σ’ ένα λαδωμένο μπολ, καλύψτε τη με διάφανη μεμβράνη και αφήστε τη να σταθεί μία ώρα για να φουσκώσει. Έπειτα αφού έχει διπλασιαστεί σε όγκο βάλτε τη σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, αλείψτε την επιφάνειά του με αυγό και πασπαλίστε με σουσάμι. Ψήστε το ψωμί στους 200 βαθμούς για 30-35 λεπτά.

Συντάκτης: Μαρία Τατιάνα Πινακούλα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.