Ριζότο με μύδια

Συντάκτης: Λορένα Μέμα

Φέρτε τη θάλασσα στο σπίτι σας! Για τους λάτρεις των θαλασσινών το ριζότο με μύδια θα γίνει η αγαπημένη τους συνταγή. Φτιάξτε έναν ζωμό με λαχανικά και είστε έτοιμοι για να να φτιάξετε ένα αξέχαστο φαγητό. Το ριζότο πρέπει να το φάτε ζεστό, εκεί είναι όλη του η νοστιμιά!

Για τα μύδια

Υλικά

1 κ. μύδια με το κέλυφος

1 κ.σ. λάδι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο χοντροκομμένο

1 κρασοπότηρο λευκό κρασί

Εκτέλεση

  • Ξεπλένετε τα μύδια με άφθονο νερό και καθαρίζετε καλά τα κελύφη.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το λαδί και προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Σοτάρετε μέχρι να απελευθερώσουν το άρωμά τους και στη συνέχεια ρίχνετε μέσα τα μύδια.
  • Ανακατεύετε για 2 λεπτά μέχρι να ανοίξουν και τα σβήνετε με λευκό κρασί.
  • Σουρώνετε τα μύδια και κρατάτε το ζουμί από το τηγάνι.
  • Αφαιρείτε το κέλυφος και πετάτε ότι είναι κλειστό.

Για το ζωμό λαχανικών

Υλικά

2-3 καρότα

Κολοκύθια

1/2 κλωνάρι σέλινο

Δάφνη

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα με νερό και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για τρία τέταρτα.
  • Σουρώνετε το ζωμό και πετάτε τα λαχανικά.

Για το ριζότο

Υλικά

1 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

350 γρ. ρύζι αρμπόριο

1 λίτρο ζωμό λαχανικών

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε λίγο λάδι και σοτάρετε ελαφρώς τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
  • Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει διάφανο το ρύζι.
  • Προσθέτετε το ζωμό που έχετε κρατήσει από τα μύδια και αλατοπιπερώνετε.
  • Προσθέτετε σταδιακά το ζωμό λαχανικών και παράλληλα ανακατεύετε εώς ότου μαλακώσει.
  • Τέλος ρίχνετε τα καθαρισμένα μύδια.

*Εάν χρειαστείτε περισσότερο ζωμό αντικαταστήστε το με ζεστό νερό.

Συντάκτης: Λορένα Μέμα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.