Ριζότο με μύδια
Φέρτε τη θάλασσα στο σπίτι σας! Για τους λάτρεις των θαλασσινών το ριζότο με μύδια θα γίνει η αγαπημένη τους συνταγή. Φτιάξτε έναν ζωμό με λαχανικά και είστε έτοιμοι για να να φτιάξετε ένα αξέχαστο φαγητό. Το ριζότο πρέπει να το φάτε ζεστό, εκεί είναι όλη του η νοστιμιά!
Για τα μύδια
Υλικά
1 κ. μύδια με το κέλυφος
1 κ.σ. λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο χοντροκομμένο
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
Εκτέλεση
- Ξεπλένετε τα μύδια με άφθονο νερό και καθαρίζετε καλά τα κελύφη.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το λαδί και προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Σοτάρετε μέχρι να απελευθερώσουν το άρωμά τους και στη συνέχεια ρίχνετε μέσα τα μύδια.
- Ανακατεύετε για 2 λεπτά μέχρι να ανοίξουν και τα σβήνετε με λευκό κρασί.
- Σουρώνετε τα μύδια και κρατάτε το ζουμί από το τηγάνι.
- Αφαιρείτε το κέλυφος και πετάτε ότι είναι κλειστό.
Για το ζωμό λαχανικών
Υλικά
2-3 καρότα
Κολοκύθια
1/2 κλωνάρι σέλινο
Δάφνη
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα με νερό και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για τρία τέταρτα.
- Σουρώνετε το ζωμό και πετάτε τα λαχανικά.
Για το ριζότο
Υλικά
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
350 γρ. ρύζι αρμπόριο
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε λίγο λάδι και σοτάρετε ελαφρώς τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
- Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει διάφανο το ρύζι.
- Προσθέτετε το ζωμό που έχετε κρατήσει από τα μύδια και αλατοπιπερώνετε.
- Προσθέτετε σταδιακά το ζωμό λαχανικών και παράλληλα ανακατεύετε εώς ότου μαλακώσει.
- Τέλος ρίχνετε τα καθαρισμένα μύδια.
*Εάν χρειαστείτε περισσότερο ζωμό αντικαταστήστε το με ζεστό νερό.