Ένα υπέροχο, πανεύκολο παγωμένο cheesecake της στιγμής με 6 μόνο υλικά. Η τραγανή μπισκοτένια βάση του, η υπέροχη υφή του, η …
Γλυκές δημιουργίες με μέλι για όλη την οικογένεια
Βάλτε φαντασία και δημιουργήστε εντυπωσιακά πιάτα για τους φίλους σας.
Τηγανίτες
Υλικά:
- σταφίδες
- 2 φλ. τσαγιού αλεύρι
- 1 γλ. τσαγιού γάλα
- ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 3 αυγά
- 2 βανίλιες
- ½ κουτ. γλυκού αλάτι
- μέλι
- κανέλα
Εκτέλεση:
- Αναμειγνύουμε αλεύρι, ζάχαρη, μπέικιν πάουντερ, αλάτι και βανίλιες.
- Προσθέτουμε το γάλα και τα αυγά, χτυπημένα.
- Όταν γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, προσθέτουμε και τις σταφίδες.
- Σε ζεστό λάδι και με ένα κουτάλι, ρίχνουμε λίγο-λίγο από το μείγμα.
- Αφού τηγανιστούν από τη μία πλευρά, τις σερβίρουμε με μέλι και κανέλα!
Τσάι με λεμόνι & μέλι
Υλικά:
- λεμόνι
- τσάι
- μέλι
Εκτέλεση:
- Παίρνουμε ένα μεγάλο λεμόνι ή γκρέιπφρουτ και κόβουμε το πάνω μέρος.
- Από εκεί, αφαιρούμε όλο το εσωτερικό του.
- Βράζουμε το τσάι μας, προσθέτουμε μέλι και λίγο από το χυμό του λεμονιού και το σερβίρουμε…μέσα στο λεμόνι!
Πουγκάκια
Υλικά:
- χωριάτικο φύλλο
- ξηροί καρποί
- αυγό
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 1 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη
- τριμμένη φρυγανιά
- extra μέλι για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
- Ετοιμάζουμε τη γέμιση αναμειγνύοντας τους ξηρούς καρπούς με το αυγό, το μέλι, τη ζάχαρη και όση φρυγανιά χρειάζεται ώστε το μείγμα να μην είναι ούτε πολύ υγρό, ούτε πολύ στεγνό.
- Κόβουμε το φύλλο σε τετράγωνα τοποθετώντας στο καθένα από λίγη γέμιση.
- Τα τυλίγουμε δημιουργώντας μικρά πουγκάκια στα οποία τοποθετούμε οδοντογλυφίδα για να μην ανοίξουν.
- Τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
- Τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας και αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες.
- Τα τοποθετούμε στο πιάτο και τα στολίζουμε με μέλι και φιογκάκια για να γίνουν πιο όμορφα.
Μήλα Ψητά
Υλικά:
- μήλα
- καρύδια
- μέλι
- φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση:
- Αφαιρούμε το εσωτερικό των μήλων.
- Ετοιμάζουμε τη γέμιση.
- Ανακατεύουμε τριμμένο μήλο και φρυγανιά, μέλι και καρύδια.
- Γεμίζουμε τα μήλα, τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στους 190 βαθμούς για περίπου 30’.
- όταν είναι έτοιμα, τα τοποθετούμε στο πιάτο και τα περιχύνουμε με μέλι.
Μπισκότα με φρούτα & γιαούρτι
Υλικά:
- 300γρ. ασπράδι αυγού
- 250γρ. ζάχαρη άχνη
- 250γρ. βούτυρο λιωμένο
- 300γρ. αλεύρι
- σουσάμι
- γιαούρτι
- φρούτα
- μέλι
Εκτλεση:
1)Για τα μπισκότα:
- Χτυπάμε στο μιξερ το βουτυρο με τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το ασπράδι και τέλος το αλεύρι.
- Σε αντικολλητικό χαρτί, δημιουργούμε ό,τι σχήμα θέλουμε με το μείγμα, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε στους 165 βαθμούς για περίπου 8’.
2)Για τη γέμιση:
- Αναμειγνύουμε γιαούρτι, ό,τι φρούτα θέλουμε και μέλι.
- Στο πιάτο τοποθετούμε ένα μπισκότο για βάση, λίγη γέμιση από πάνω, ξανά μπισκότο, λίγη γέμιση κ.λ.π.