Ανάποδο cake ανανά

Συντάκτης: Ιλεάνα Γαλανοπούλου

Ένα νοστιμότατο κέικ, ελαφρύ, με υγιεινά υλικά. Με ανάλατο βούτυρο, μαύρη ζάχαρη και ανανά μπορεί να σας χαρίσει τη γλύκα του χωρίς τις τύψεις που συνήθως μας συνοδεύουν όταν ορμάμε σε γλυκά. Αν θέλετε να προσθέσετε λίγη αμαρτία μπορείτε να το συνοδεύσετε με μια μπάλα παγωτό.

Τι θα χρειαστούμε:

1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

2/3 φλυτζανιού μαύρη ζάχαρη

3 φλιτζάνια φρέσκο ανανά κομμένο σε μεγάλα κομμάτια

1 1/2 φλυτζάνια για κάθε χρήση αλεύρι

1 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο μαλακό

2/3 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη

2 αυγά

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

3/4 φλιτζάνι γάλα

Οδηγίες

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς C.

2. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε μαζί το λιωμένο βούτυρο και τη μαύρη ζάχαρη. Απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί στρογγυλό. Τοποθετήστε τον ανανά πάνω από το μίγμα που απλώσατε.

3. Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την κανέλα.

4. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το μαλακό βούτυρο με την λευκή ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ και αφράτο. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη και συμπληρώστε την βανίλια. Προσθέστε το μίγμα του αλευριού σε 3 δόσεις εναλλάξ με το γάλα, αρχίζοντας και τελειώνοντας με το μίγμα του αλευριού. Χτυπάμε καλά για 7 λεπτά. Απλώστε το μίγμα ομοιόμορφα στο ταψί.

5.Τοποθετήστε το κέικ στη μέση του φούρνου. Ψήστε για 45 έως 55 λεπτά, ή μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό. Αφού ψηθεί, αφήστε το κέικ να κρυώσει στο ταψί για 15 λεπτά. Αναποδογυρίστε το κέικ σε ένα πιάτο έτσι ώστε το κάτω να έρθει πάνω. Σερβίρετε το κέικ χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου. Μπορείτε να συνοδεύσετε με μια μπάλα παγωτό.

Συντάκτης: Ιλεάνα Γαλανοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.