Ένα δροσερό, ανάλαφρο γλυκό ψυγείου με στρώσεις κρέμας Άνθος Αραβοσίτου και σαντιγί, φράουλες και κέικ κομμένο σε κομμάτια. Μια απλή, εύκολη …
Cobbler με φρέσκιες φράουλες, το τέλειο φραουλογλυκό
Το Cobbler είναι ένα επιδόρπιο που αποτελείται από φρέσκα φρούτα και ζύμη κέικ ή μπισκότου. Είναι πολύ εύκολο να το φτιάξεις (απλώς «πετάς» όλα τα υλικά σε ένα ταψάκι), κι όσο ψήνεται στο φούρνο κάνει όλο το σπίτι να μοσχοβολά. Σε λίγα λεπτά έχεις ένα τέλειο γλυκό, που ιδανικά θα σερβίρεις μαζί με παγωτό.
Υλικά για 6-8 άτομα:
Υλικά για τη γέμιση:
- 1 κιλό φράουλες, καθαρισμένες
- 1 μέτριο λεμόνι
- 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- ¾ φλιτζανιού (συν 2 κ.σ.) ζάχαρη
- 3 κ. σ. κορν φλάουρ
- 1 κ. γλ. κανέλα σε σκόνη
- ½ κ. γλ. αλάτι
Υλικά για τη ζύμη:
- 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ¼ φλιτζανιού ζάχαρη
- 1 ½ κ. γλ. μπέικινγκ πάουντερ
- ½ κ.γλ. αλάτι
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- Παγωτό βανίλια ή σαντιγί για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη γέμιση:
- Τοποθετούμε τη σχάρα του φούρνου στη μεσαία θέση, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C και βουτυρώνουμε ένα ταψάκι μεγέθους 22Χ22 εκ.
- Κόβουμε τις φράουλες στη μέση (ή σε τέταρτα αν είναι μεγάλες) και τις ρίχνουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Από πάνω στύβουμε το λεμόνι και ρίχνουμε και λίγο από το ξύσμα του.
- Στο μπολ με τις φράουλες προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, την κανέλα και το αλάτι. Ανακατεύουμε απαλά και αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο (μαζί με τα ζουμιά) στο βουτυρωμένο ταψί. Απλώνουμε καλά να πάει παντού.
Για τη ζύμη:
- Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
- Ύστερα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά μέχρι η κρέμα γάλακτος να ενσωματωθεί στο μείγμα και να έχουμε μία κολλώδη ζύμη.
- Ρίχνουμε τη ζύμη πάνω από τις φράουλες σε μεγάλες κουταλιές αφήνοντας λίγο κενό ενδιάμεσα. Ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσει η ζύμη, για περίπου 50 λεπτά.
- Απομακρύνουμε από τον φούρνο, αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και σερβίρουμε μαζί με παγωτό βανίλια.