Κοτόπουλο αλά κρεμ με ψητά λαχανικά

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Μια συνταγή με λεπτές γεύσεις και αρώματα. Το κοτόπουλο ταιριάζει θαυμάσια με την κρέμα γάλακτος και τα λαχανικά προσθέτουν το δικό τους χρώμα και μια ξεχωριστή φρεσκάδα…

ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα

6 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο

4 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο

αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη σάλτσα και το γαρνίρισμα

200 ml κρέμα γάλακτος

100 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτά φετάκια

6-7 κόκκους πράσινου ή μαύρου πιπεριού

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

50 γρ. blue cheese λιωμένο με πιρούνι

4 πατάτες πλυμένες χαραγμένες σταυρωτά και ψημένες στο αλουμινόχαρτο

500 γρ. κολοκυθάκια, μελιτζάνες και πιπεριές

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σ' ένα ταψάκι ρίχνετε τα λαχανικά κομμένα σε φέτες, τα αλατοπιπερώνετε και τα περιχύνετε με το μισό ηλιέλαιο
  • Αλατοπιπερώνετε και τα φιλέτα κοτόπουλου
  • Ζεσταίνετε το βούτυρο μαζί με το υπόλοιπο ηλιέλαιο και ροδίζετε τα φιλέτα
  • Χαμηλώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε το τηγάνισμα μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο καλά
  • Βγάζετε τα φιλέτα από τη φωτιά και τα διατηρείτε ζεστά
  • Στο λάδι όπου τηγανίσατε τα φιλέτα ρίχνετε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε μέχρι να μαραθούν
  • Κατόπιν προσθέτετε τα 2/3 από την κρέμα γάλακτος, το blue cheese και το πιπέρι και βράζετε έως ότου λιώσει το τυρί και δέσει η σάλτσα
  • Σερβίρετε τα φιλέτα με τη σάλτσα τους και τις ψητές πατάτες, αφού τις γαρνίρετε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί (άγλυκη)

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…