Φτερούγες κοτόπουλου με σως τεριγιάκι
Φέρτε μια γιαπωνέζικη αύρα στην κουζίνα σας συνδυάζοντας νόστιμες φτερούγες κοτόπουλου με γλυκιά και πικάντικη σως τεριγιάκι. Οι… πολυάσχολοι μπορούν να αντικαταστήσουν τις φτερούγες με έτοιμες παναρισμένες κοτομπουκιές που γίνονται γρήγορα και απλά στο φούρνο…
Υλικά
15-20 φτερούγες κοτόπουλου
1 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
2/3 φλιτζανιού νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
1 κουτ. γλυκ. τζίνζτερ τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο
5 κουτ. σουπ. λευκό ξύδι
1 κουτ. γλυκ. τσίλι τριμμένο
1/3 φλιτζανιού κορν φλάουρ
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Λάδι για το τηγάνισμα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Η σάλτσα:
- Βάζουμε τη σάλτσα σόγιας σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη και το ξύδι.
- Όταν αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και το τσίλι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
- Έπειτα προσθέτουμε λίγο κορν φλάουρ (2-3 κουταλιές της σούπας) σε ένα μπολ με λίγο νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
- Το προσθέτουμε στο κατσαρολάκι, ανακατεύουμε καλά και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία για να βράσει.
- Μόλις αρχίσει να βράζει το αποσύρουμε από τη φωτιά.
Το κοτόπουλο:
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ αλεύρι, το υπόλοιπο κορν φλάουρ, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε.
- Βάζουμε λάδι στο τηγάνι (υπολογίζουμε ότι θα πρέπει να σκεπάζει τις φτερούγες) και το αφήνουμε να κάψει.
- Αλευρώνουμε καλά τις φτερούγες με το μίγμα και τις βάζουμε στο τηγάνι για 8-10 λεπτά.
- Βγάζουμε τις φτερούγες από το τηγάνι και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα.