All in one meal: Κοτόπουλο κοκκινιστό με πιπεριές και κοφτό μακαρονάκι

Συντάκτης: Flowmagazine

Το κοτόπουλο είναι ένα γεύμα το οποίο αποτελεί αγαπημένο φαγητό πολλών ανθρώπων ιδιαίτερα  το κοκκινιστό. Ας δούμε λοιπόν πως μπορούμε να κάνουμε το κοτόπουλο πιο γευστικό πιο ενδιαφέρον.

Πλήρες γεύμα σε μία κατσαρόλα

Τα all-in-one γεύματα είναι ιδανικά για εσάς που δεν μπορείτε να αφιερώσετε χρόνο στο μαγείρεμα και θέλετε ένα πλήρες γεύμα μόνο σε ένα μαγειρικό σκεύος σε λιγότερο από 30 λεπτά!

Το καλύτερο;

Έχετε να καθαρίσετε μόνο μία κατσαρόλα και όχι όλη τη κουζίνα!

Μας κάνει καλό επειδή περιέχει :

Βιταμίνες
Βιταμίνη C >100% των ημερήσιων αναγκών
Νιασίνη 57% των ημερήσιων αναγκών
Βιταμίνη Β6 40% των ημερήσιων αναγκών
Βιταμίνη Α 24% των ημερήσιων αναγκών
Ιχνοστοιχεία
Σελήνιο 52% των ημερήσιων αναγκών
Μαγγάνιο 31% των ημερήσιων αναγκών
Φώσφορο 29% των ημερήσιων αναγκών
Κάλιο 25% των ημερήσιων αναγκών
Χαλκός 23% των ημερήσιων αναγκών
Μαγνήσιο 20% των ημερήσιων αναγκών
Άλλα στοιχεία
Φυτικές Ίνες 18% των ημερήσιων αναγκών
Πρωτείνης υψηλής ποιότητας 25 γρ.

**Αναφέρονται όλα τα θρεπτικά συστατικά που πληρούν >20% των ημερήσιων αναγκών

Διατροφική Ετικέτα
Θερμίδες 315 Kcals
Λιπαρά 5 γρ
Υδατάνθρακες 44 γρ
Πρωτείνες 25 γρ

Η Συνταγή

Μερίδες 3
Συνολικός Χρόνος 30′

Υλικά

kotopoulo_kokkinisto_me_pipperies_kai_kofto_makaronaki

  • Στήθος κοτόπουλο, 2 στήθη
  • Κρεμμύδι, 1 μεγάλο
  • Κόκκινη πιπεριά, 1/2 μεγάλη
  • Κίτρινη πιπεριά, 1/2 μεγάλη
  • Πορτοκαλί πιπεριά, 1/2 μεγάλη
  • Ντομάτα πολτοποιημένη (passata), 1 φλ.
  • Κοφτό μακαρονάκι, ιδανικά ολικής, 1 φλ.
  • Ζωμός λαχανικών 1 φλ. (ή 1 φλ. χλιαρό νερό και 1 κ.γ. συμπυκνωμένο ζωμό λαχανικών)
  • Ελαιόλαδο, 2 κ.σ.
  • Αποξ. Ρίγανη, 1 κ.γ.
  • Αποξ. Βασιλικός, 1 κ.γ.
  • Μουστάρδα, 1 κ.γ.

Tip: Μπορείτε να ετοιμάζετε τα υλικά κατά τη διάρκεια της συνταγής!

kotopoulo_kokkinisto_me_pipperies_kai_kofto_makaronaki

Οδηγίες

  1. Τοποθετούμε μία μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  2. Κόβουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε με κλειστό καπάκι
  3. Συνεχίζουμε με τις πιπεριές και σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν
  4. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια μπουκιάς, πασπαλίζουμε και ανακατεύουμε με τη μουστάρδα, τη ρίγανη, τον βασιλικό και 1 κ.σ ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε.
  5. Βγάζουμε τα λαχανικά σε ένα πιάτο, προσθέτουμε το κοτόπουλο στη κατσαρόλα και σοτάρουμε 3-4 λεπτά ανά πλευρά
  6. Επιστρέφουμε τα λαχανικά στη κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ντομάτα, το μακαρονάκι, τον ζωμό λαχανικών (ή νερό και 1 κ.γ. συμπυκνωμένο ζωμό λαχανικών) και ανακατεύουμε.
  7. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το μακαρόνι, με κλειστό καπάκι και ανακατεύοντας τακτικά.

Για περισσότερες φυτικές ίνες, διαλέξτε ζυμαρικά ολικής άλεσης.

Καλή όρεξη!

Πηγή: foodmethod.gr

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…