Πατάτες γιαχνί

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Πατάτες γιαχνίΤα κύρια συστατικά της συνταγής είναι η σάλτσα ντομάτας και οι πατάτες. Θεωρείται εύκολη συνταγή, όμως είναι εύκολο και να την κάψετε αν ξεχαστείτε. Δεν αργεί να γίνει, ίσως χρειαστεί ενδιάμεσα να προσθέτετε λίγο νερό παραπάνω αν το έχει απορροφήσει και οι πατάτες παραμένουν σκληρές. Εξαιρετικός συνδυασμός όταν έχετε ψάρια!

Υλικά

5 μεγάλες πατάτες κομμένες σε χοντρά ακανόνιστα κομμάτια

1 φλ. λάδι

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κονσέρβα ντομάτας

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1/3 ματσάκι μαϊντανό

Αλάτι και πιπέρι

1 κ.γλ. ζάχαρη και αλάτι

  • Εκτέλεση
  • Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι μέχρι να ζεσταθεί πολύ καλά.
  • Προσθέτετε μέσα το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να απελευθερώσει το άρωμα του και να χρυσαφίσει.
  • Αλατοπιπερώνετε
  • Προσθέτετε την ντομάτα και αφήνετε να βράσει.
  • Ρίχνετε τη ζάχαρη με το αλάτι και ανακατεύετε ελαφρώς με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Στη συνέχεια προσθέτετε τις πατάτες και 1 ποτήρι νερό
  • Προσθέτετε τον μαϊντανό
  • Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να βράσει.
  • Όταν αρχίσουν να μαλακώνουν οι πατάτες, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…