Τηγανιτές πατάτες με αυγό

Συντάκτης: Λορένα Μέμα

Τα παιδιά έχουν πολλά ενδιαφέροντα να κάνουν μέσα στην ημέρα και το φαγητό είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτονται. Όταν πεινάσουν όμως είναι …ανυπόμονα! Η παρακάτω συνταγή είναι ό,τι πρέπει γι’ αυτές τις περιπτώσεις! Γρήγορη, νόστιμη και πλήρης με πρωτεΐνες και βιταμίνες!

Υλικά

1 μεγάλη πατάτα

2-3 αυγά

Τριμμένο τυρί

1 ντομάτα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

  • Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες στο σχήμα που θέλετε.
  • Τις τηγανίζετε σε καυτό ηλιέλαιο.
  • Όταν αποκτήσουν το χρυσαφί χρώμα και μαλακώσουν χαμηλώνετε τη θερμοκρασία.
  • Προσθέτετε την ψιλοκομμένη ντομάτα μαζί με το ζουμί της.
  • Αμέσως ρίχνετε τα αυγά που προηγουμένως είχατε χτυπήσει ελαφρά μέσα σε ένα μπόλ.
  • Αλατοποπερώνετε.
  • Περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να ψηθεί το αυγό από κάτω και στη συνέχεια το γυρίζετε από την άλλη μεριά με μια σπάτουλα.
  • Αλατοπιπερώνετε ξανά αν θέλετε και αφήνετε μερικά δευτερόλεπτα.
  • Ύστερα σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε να ψηθούν όσο επιθυμείτε.
  • Σερβίρετε στο πιάτο όσο είναι ζεστό και πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί για να λιώσει.

Συντάκτης: Λορένα Μέμα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.