Μαριναρισμένες γαρίδες με κρούστα!

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Μαριναρισμένες γαρίδες με κρούστα!Μαζέψτε τα υλικά που θα χρειαστείτε, τα περισσότερα μπορεί να τα έχετε ήδη στο σπίτι σας ενώ όσα σας λείπουν διατίθενται σε κάθε σουπερμάρκετ. Βρείτε τον απαιτούμενο χρόνο για να αφοσιωθείτε στη εκτέλεση της συνταγής και μεταμορφώστε με τα χεράκια σας τις γαρίδες. Τηγανίζονται μαζί με το χυλό και σερβίρονται αμέσως ζεστές με τα λαχανικά, το ριζότο και από πάνω τη σάλτσα που φτιάξατε!

Υλικά

2 κ. σ. Σόγια σος
3 κ. σ. κόκκινο ξηρό Κρασί

2 κ. σ. Λάδι
2,5 εκ. ρίζα Τζίντζερ τριμμένη

1-2 σ. Σκόρδο λιωμένες
3 – 4 φρέσκα Κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

500 γρ. Γαριδούλες καθαρισμένες

1/2 μικρή κόκκινη Πιπεριά σε λωρίδες

1/2 μικρή πράσινη Πιπεριά σε λωρίδες
1 Καρότο σε μπαστουνάκια

Ζωμός λαχανικών
1 κ. σ. Σόγια σος

2 κ. σ. άσπρο Κρασόξιδο
1 κ. σ. Μέλι
1 κ. σ. Ντοματοπελτέ
2 κ. γλ. Κορν – Φλάουρ
5 κ. σ. Αλεύρι
150 γρ. Μπύρα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα 6 πρώτα υλικά.
  • Προσθέτετε τις γαρίδες, ανακατεύετε, σκεπάζετε και βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Βάζετε τις πιπεριές και το καρότο για 5 λεπτά σε βραστό νερό και τα στραγγίζετε.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε τον ζωμό, τη σόγια σος, το κρασόξιδο, το μέλι και τον ντοματοπελτέ.
  • Σιγοβράζετε για 5 λεπτά.
  • Διαλύετε το κορν – φλάουρ σε 2 κ. σ. νερό και τη ρίχνετε μέσα στη σάλτσα μαζί με τις πιπεριές και το καρότο.
  • Σιγοβράζετε για 2 – 3 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα και αφήνετε στην άκρη.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με την μπύρα και χτυπάτε με πιρούνι να γίνουν χυλός.
  • Στραγγίζετε τις γαρίδες και στη συνέχεια τις ρίχνετε στον χυλό.
  • Ζεσταίνετε λάδι στη φριτέζα στους 180 βαθμούς ή σε φαρδύ τηγάνι.
  • Ρίχνετε στο καυτό λάδι κουταλιά -κουταλιά από τον χυλό με τις γαρίδες και τηγανίζετε για 4 – 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  • Σερβίρετε αμέσως με ριζότο με λαχανικά και τη γλυκόξινη σάλτσα.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…