Ρολό από μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα κρασιού
Προσούτο, αντζούγιες, κάππαρη, μέλι είναι μερικά από τα υλικά που χρειάζεστε για τη συνταγή. Μην σας παραξενέψει ο συνδυασμός τους, πρόκειται για μίγμα που θα γεμίσετε τα μοσχαρίσια φιλέτα και θα ψηθούν στο φούρνο με κρασί.
Υλικά (για 4 άτομα)
700 γρ. φιλέτο Μοσχαρίσιο
Αλάτι
Πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
2 κ. σ. Ρόκα ή μαρούλι ψιλοκομμένα
1 ματσάκι Μαϊντανό ψιλοκομμένο
200 γρ. Τυρί κρέμα φρέσκο
2 φιλέτα Αντσούγιας ψιλοκομμένα
1 κ. σ. Κάππαρη στραγγισμένη
2 σκελίδες Σκόρδο λιωμένες
1 κ. σ. Μουστάρδα
1-2 κ. γλ. Μέλι
2 κ. σ. Αλεύρι
150 γρ. Προσούτο ή Ζαμπόν σε πολύ λεπτές φέτες
1 Πράσο
150 γρ. Κρέμα Γάλακτος
125 ml κόκκινο Κρασί
30 γρ. Βούτυρο
Εκτέλεση
- Πασπαλίζετε το φιλέτο με αλατοπίπερο.
- Χτυπάτε στο γουδί τις αντσούγιες, την κάππαρη και το σκόρδο.
- Τα ανακατεύετε όλα μαζί σε ένα μπολ προσθέτοντας μέσα μουστάρδα, μέλι, αλεύρι, τυρί κρέμα και ανακατεύετε καλά.
- Στρώνετε τις φέτες του προσούτο ή του ζαμπόν σ’ ένα αλουμινόχαρτο και απλώνετε από πάνω λίγο από το παραπάνω μείγμα. Περίπου 1 κουταλιά του γλυκού.
- Πασπαλίζετε με το μαϊντανό και τη ρόκα και τοποθετείτε πάνω το φιλέτο με το προσούτο.
- Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο προσεκτικά.
- Ζεματάτε τα φύλλα του πράσου και δένετε με αυτά το ρολό με το φιλέτο.
- Τοποθετείτε το ρολό σε αντικολλητικό ταψί.
- Περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος, ρίχνετε και το κρασί και ψήνετε 1 ώρα και 30′ στους 190° C.
- Σερβίρετε το ψητό με το ζουμί.