Ρολό από μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα κρασιού

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Προσούτο, αντζούγιες, κάππαρη, μέλι είναι μερικά από τα υλικά που χρειάζεστε για τη συνταγή. Μην σας παραξενέψει ο συνδυασμός τους, πρόκειται για μίγμα που θα γεμίσετε τα μοσχαρίσια φιλέτα και θα ψηθούν στο φούρνο με κρασί.

Υλικά (για 4 άτομα)

700 γρ. φιλέτο Μοσχαρίσιο

Αλάτι

Πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

2 κ. σ. Ρόκα ή μαρούλι ψιλοκομμένα

1 ματσάκι Μαϊντανό ψιλοκομμένο

200 γρ. Τυρί κρέμα φρέσκο

2 φιλέτα Αντσούγιας ψιλοκομμένα

1 κ. σ. Κάππαρη στραγγισμένη

2 σκελίδες Σκόρδο λιωμένες

1 κ. σ. Μουστάρδα

1-2 κ. γλ. Μέλι

2 κ. σ. Αλεύρι

150 γρ. Προσούτο ή Ζαμπόν σε πολύ λεπτές φέτες

1 Πράσο

150 γρ. Κρέμα Γάλακτος

125 ml κόκκινο Κρασί

30 γρ. Βούτυρο

Εκτέλεση

  • Πασπαλίζετε το φιλέτο με αλατοπίπερο.
  • Χτυπάτε στο γουδί τις αντσούγιες, την κάππαρη και το σκόρδο.
  • Τα ανακατεύετε όλα μαζί σε ένα μπολ προσθέτοντας μέσα μουστάρδα, μέλι, αλεύρι, τυρί κρέμα και ανακατεύετε καλά.
  • Στρώνετε τις φέτες του προσούτο ή του ζαμπόν σ’ ένα αλουμινόχαρτο και απλώνετε από πάνω λίγο από το παραπάνω μείγμα. Περίπου 1 κουταλιά του γλυκού.
  • Πασπαλίζετε με το μαϊντανό και τη ρόκα και τοποθετείτε πάνω το φιλέτο με το προσούτο.
  • Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο προσεκτικά.
  • Ζεματάτε τα φύλλα του πράσου και δένετε με αυτά το ρολό με το φιλέτο.
  • Τοποθετείτε το ρολό σε αντικολλητικό ταψί.
  • Περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος, ρίχνετε και το κρασί και ψήνετε 1 ώρα και 30′ στους 190° C.
  • Σερβίρετε το ψητό με το ζουμί.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…