Τσιπούρα με λαχανικά
Μπορεί το ψάρι να μας ταλαιπωρήσει για να αφαιρέσουμε τα κόκαλα όσο το τρώμε, δεν παύουμε όμως να το λατρεύουμε ειδικά όταν μαγειρεύεται στο φούρνο. Το ψάρι είναι άγευστο και πρέπει να το πασπαλίζουμε με διάφορα μπαχαρικά και ελάχιστο αλάτι. Ύστερα τυλίξτε το με αλουμινόχαρτο, απλώστε τα λαχανικά και θα δείτε στο τέλος πόσο νόστιμο θα βγει!
Υλικά
6 τσιπούρες
2 ντομάτες μέτριες ώριμες
2 μέτρια κολοκύθια
1 μέτριο καρότο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
6 κ. σ. ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
Λίγο σέλινο
1 κ. γλ. τρίμμα από φλούδα λεμονιού
Χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
Πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε και πλένετε τα ψάρια.
- Τα αλατίζετε, τα πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τοποθετείτε κάθε ψάρι σ’ ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο ή σε μια λαδόκολλα.
- Πλένετε τα λαχανικά.
- Ψιλοκόβετε τα λαχανικά καθώς και ένα κομμάτι φλούδα λεμονιού και τα αλατίζετε όλα μαζί.
- Κομματιάζετε τη δάφνη και μαζί με λίγο έτοιμο μίγμα λαχανικών, τα βάζετε στην κοιλιά των ψαριών.
- Τα υπόλοιπα λαχανικά τα μοιράζετε κατά μήκος πάνω σε κάθε ψάρι.
- Περιχύνετε το κάθε ψάρι με μια κουταλιά ελαιόλαδο και κλείνετε το αλουμινόχαρτο ή την λαδόκολλα σαν δεματάκια.
- Τα τοποθετείτε σε ταψί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 50 λεπτά.
- Σερβίρετε τα ψάρια ζεστά μέσα στο αλουμινόχαρτό τους και μαζί με τα λαχανικά.
*Αν θέλετε τα περιχύνετε όσο είναι ακόμα ζεστά με λαδολέμονο.