Ψαρονέφρι με σάλτσα ντομάτας και μελιτζάνα

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Ψαρονέφρι με σάλτσα ντομάτας και μελιτζάναΓια κάποιους θα μπορούσε να είναι κυρίως γεύμα, ενώ για άλλους ένας νοστιμότατος μεζές. Μια μεγάλη μερίδα από ψαρονέφρι, σάλτσα ντομάτας, dip μελιτζάνας και ξεροψημένες πίτες για σουβλάκι.

Αν δεν έχετε διάθεση να βγείτε έξω για φαγητό φτιάξτε την παρακάτω συνταγή και μοιραστείτε τη – πριν κρυώσει – με αγαπημένα πρόσωπα!

Υλικά

4 μελιτζάνες

1 κ.σ. γιαούρτι

300 γρ. ψαρονέφρι

1 κ.σ. βούτυρο

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 καυτερή πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1 κ.γλ. αλάτι

1/4 κ.γλ. πιπέρι

4-5 πίτες για σουβλάκι (για το σερβίρισμα)

για τη σάλτσα

3 ώριμες ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες

1/2 φλ. χυμό ντομάτας

1 κ.γλ. Ζάχαρη, αλάτι

Πιπέρι (όσο θέλετε)

Εκτέλεση

  • Ψήνετε τις μελιτζάνες σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν καλά κι έπειτα τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε πολύ μικρά κομματάκια.
  • Προσθέτετε το γιαούρτι ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αφήνετε το μείγμα στην άκρη.
  • Σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι προσθέτετε την πιπεριά, το κρεμμύδι, αφήνετε μερικά δευτερόλεπτα να μαλακώσουν και στην συνέχεια προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το χυμό ντομάτας.
  • Μόλις αρχίσει να παίρνει βράση ρίχνετε μέσα τη ζάχαρη, το αλάτι και πιπέρι.
  • Αφήνετε μέχρι να πήξη η σάλτσα ντομάτας.
  • Αλατοπιπερώνετε το κρέας και το ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι κι απ’ τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθεί το εσωτερικό του.
  • Ύστερα το ψιλοκόβετε σε μικρά κυβάκια.
  • Τοποθετείτε σε μια μεγάλη πιατέλα πρώτα τη μελιτζάνα από πάνω τη σάλτσα κι έπειτα το κρέας.
  • Ξεροψήνετε στην τοστιέρα τις πίτες και τις κόβετε σε μικρά κομμάτια.
  • Σερβίρετε το φαγητό σας με τις ψημένες πίτες.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…