Cheesecake… κάθε μέρα!
Πολλοί έχουν αγαπήσει το γλυκό με κρέμα τυρί, μπισκότα και σιρόπι βύσσινο. Όσοι το έχουν πρωτοδοκιμάσει το λατρεύουν. Γλυκό ψυγείου που τρώγεται οποιαδήποτε εποχή μετά το γεύμα!
Υλικά
1 1/4 πακέτα μπισκότα
3/4 βούτυρο λιωμένο
1 πακέτο κρέμα τυρί
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 μεζούρα χυμό λεμονιού
1 κονσέρβα βύσσινο (ή δικό σας γλυκό)
40 γρ. κορν φλάουρ
5 κ. σ. ζάχαρη
Εκτέλεση
- Στον κάδο του μίξερ βάζετε τα μπισκότα και τα θρυμματίζετε στη μέτρια ταχύτητα για 1 λεπτό.
- Μειώνετε μια σκάλα την ταχύτητα και προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο μέχρι να αναμειχθεί πολύ καλά με τα μπισκότα
- Αδειάζετε το υλικό σε φόρμα για τάρτες ή πυρέξ μετρίου μεγέθους
- Καθαρίζετε τον κάδο του μίξερ και στη συνέχεια χτυπάτε την κρέμα τυρί μαζί με το ζαχαρούχο γάλα για 1 λεπτό σε μεσαία προς δυνατή ταχύτητα
- Παράλληλα προσθέτετε λίγο – λίγο το λεμόνι
- Αδειάζετε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και την απλώνετε ομοιόμορφα χρησιμοποιώντας την σπάτουλα
- Ανοίγετε την κονσέρβα και με ένα κουτάλι ρίχνετε το σιρόπι πάνω στην κρέμα μέχρι να το καλύψει
- Διακοσμήστε με τα βυσσινάκια και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να δέσει
- Σερβίρετε οποιαδήποτε στιγμή