Χοιρινό με ροδάκινο
Μπορείτε να βρείτε οποιαδήποτε στιγμή κομπόστα ροδάκινο στο σουπερμάρκετ ή να φτιάξετε δική σας. Αν σας αρέσουν οι ψαγμένες σάλτσες ευκαιρία είναι να το τολμήσετε!
Υλικά
500 γρ. φιλέτο χοιρινό
25 γρ. βούτυρο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Μισό λεμόνι
150ml ζωμό λαχανικών
2 κ.σ. μέλι
415 γρ. φέτες ροδάκινου κομπόστα
1 κ.σ. κορνφλάουερ
1 κ. σ. ψιλοκομμένα φουντούκια
Αλάτι, φρέσκο πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόψτε το χοιρινό σε 12 κομμάτια και προσθέστε αλατοπίπερο.
- Ζεστάνετε το βούτυρο και το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και μαγειρέψτε το χοιρινό για 8 λεπτά, γυρίζοντάς το μία φορά.
- Μετά βγάλτε το απ’ το τηγάνι και κρατήστε το σε μέρος ζεστό.
- Προσθέστε το χυμό του λεμονιού αλλά και την ξυμένη φλούδα του στο ζωμό λαχανικών, μαζί με το μέλι και 4 μεγάλες κουταλιές χυμό ροδάκινου.
- Σιγοψήστε τα σε τηγάνι για 2-3 λεπτά.
- Ανακατέψτε το κορνφλάουερ με μία κουταλιά νερό και προσθέστε το στο τηγάνι με τα φουντούκια.
- Μαγειρέψτε την σάλτσα μέχρι να πήξει.
- Σε κάθε πιάτο τοποθετήστε 3 κομμάτια χοιρινό και σκεπάστε τα με την σάλτσα.
- Γαρνίρετε με φέτες ροδάκινου και με λαχανικά της εποχής.