Χοιρινό με ροδάκινο

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Μπορείτε να βρείτε οποιαδήποτε στιγμή κομπόστα ροδάκινο στο σουπερμάρκετ ή να φτιάξετε δική σας. Αν σας αρέσουν οι ψαγμένες σάλτσες ευκαιρία είναι να το τολμήσετε!

Υλικά

500 γρ. φιλέτο χοιρινό
25 γρ. βούτυρο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Μισό λεμόνι
150ml ζωμό λαχανικών
2 κ.σ. μέλι
415 γρ. φέτες ροδάκινου κομπόστα
1 κ.σ. κορνφλάουερ
1 κ. σ. ψιλοκομμένα φουντούκια
Αλάτι, φρέσκο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κόψτε το χοιρινό σε 12 κομμάτια και προσθέστε αλατοπίπερο.
  • Ζεστάνετε το βούτυρο και το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και μαγειρέψτε το χοιρινό για 8 λεπτά, γυρίζοντάς το μία φορά.
  • Μετά βγάλτε το απ’ το τηγάνι και κρατήστε το σε μέρος ζεστό.
  • Προσθέστε το χυμό του λεμονιού αλλά και την ξυμένη φλούδα του στο ζωμό λαχανικών, μαζί με το μέλι και 4 μεγάλες κουταλιές χυμό ροδάκινου.
  • Σιγοψήστε τα σε τηγάνι για 2-3 λεπτά.
  • Ανακατέψτε το κορνφλάουερ με μία κουταλιά νερό και προσθέστε το στο τηγάνι με τα φουντούκια.
  • Μαγειρέψτε την σάλτσα μέχρι να πήξει.
  • Σε κάθε πιάτο τοποθετήστε 3 κομμάτια χοιρινό και σκεπάστε τα με την σάλτσα.
  • Γαρνίρετε με φέτες ροδάκινου και με λαχανικά της εποχής.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…