Τάρτα φράουλα
Όταν πρωτοδοκιμάζεις τάρτα την λατρεύεις αμέσως! Κάντε μια στρώση με κρέμα στιγμής, φρέσκιες ζουμερές φράουλες και γλυκό φράουλας!
Υλικά
300 γρ. αλεύρι
150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό
4 κ.σ. ζάχαρη
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1/3 φλ. ζεστό νερό
για τη γέμιση
1 φάκελο κρέμα στιγμής
1 φάκελο υποκατάστατο σαντιγί
Γάλα
20 φράουλες
3 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε τη ζύμη μπριζέ ως εξής:
- Χτυπάτε το αυγό με τη ζάχαρη
- Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν και ζυμώνετε (τριφτά) με το βιτάμ και το ζεστό νερό ώστε να δημιουργηθούν ψίχουλα
- Προσθέτετε το αυγό
- Ζυμώνετε (να βρέχετε λίγο τα χέρια αν σας κολλάει η ζύμη) και αφήνετε τη ζύμη στο ψυγείο να σταθεί για μισή ώρα περίπου (σκεπασμένη)
Στο μεταξύ μπορείτε να ετοιμάσετε τη σάλτσα φράουλας.
- Πολτοποιείτε στο μίνι μπλέντερ 7-8 φράουλες και τις βάζετε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τη μαρμελάδα να πάρουν μια – δυο βράσεις
- Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει
- Απλώνετε τη ζύμη στην ταρτιέρα, την τρυπάτε σε διάφορα σημεία ώστε να μη φουσκώσει πολύ και ψήνετε στους 180ο C μέχρι να ροδίσει (περίπου 15′)
- Αντί για το τρύπημα μπορείτε να στρώσετε μια λαδόκολλα με λίγα φασόλια γίγαντες ώστε το βάρος να εμποδίσει το περιττό φούσκωμα της τάρτας
- Στα 8 με 10 λεπτά αφαιρείτε τη λαδόκολλα, πετάτε τα φασόλια και συνεχίζετε το ψήσιμο ώστε η τάρτα να ροδίσει.)
- Μόλις ψηθεί την αφήνετε να κρυώσει
- Σε δυο ξεχωριστά μπολ ετοιμάζετε τη σαντιγί (σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού) και την κρέμα στιγμής (πάλι σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού)
- Ενώνετε την κρέμα με τη σαντιγί και βάζετε το μπολ στο ψυγείο
- Όταν, λοιπόν, όλα θα είναι δροσερά, στρώνετε πάνω στην τάρτα την κρέμα και από πάνω απλώνετε την σάλτσα φράουλας
- Κόβετε τις υπόλοιπες φράουλες στη μέση και γαρνίρετε
- Διατηρείτε το γλυκό στο ψυγείο