Τάρτα με κρέμα και φράουλες

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

tarta_me_krema_kai_fraoulesΌσοι δεν έχετε δοκιμάσει φράουλα είναι ευκαιρία να φτιάξετε αυτό το γλυκό με τα χεράκια σας! Επειδή η συνταγή είναι εύκολη σίγουρα θα σας πετύχει το αποτέλεσμα. Φτιάξτε δική σας κρέμα και διακοσμήστε τη με φράουλες ή με οποιοδήποτε άλλο φρούτο!

Υλικά για τη ζύμη

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 γρ. κρύο βούτυρο ή μαργαρίνη, κομμένη σε καβάκια

2 κρόκοι αβγών

3 κ.σ. ζάχαρη

1-2 κ.σ. παγωμένο νερό

1 πρέζα αλάτι

για την κρέμα

½ λίτρο γάλα

2 αβγά

5 κ.σ. ζάχαρη

4 κ.σ. κορν φλάουρ

1 βανίλια

250 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί

για τη διακόσμηση

300 γρ. φράουλες πλυμένες και κομμένες σε φέτες

Εκτέλεση

  • Βάζετε το αλεύρι σε λεκάνη και κάνετε μία λακκούβα στη μέση
  • Ρίχνετε στο κέντρο το βούτυρο, τους κρόκους, τη ζάχαρη, το αλάτι, και ζυμώνετε με γρήγορες κινήσεις μέχρι να γίνει μια ζύμη σαν χοντρά ψίχουλα
  • Προσθέτετε 1 κ. σ. κρύο νερό και ζυμώνετε ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακιά και εύπλαστη
  • Αν είναι απαραίτητο προσθέτετε επιπλέον κρύο νερό
  • Πλάθετε μια μπάλα, την τυλίγετε σε πλαστική μεμβράνη και την αφήνετε για μισή ώρα στο ψυγείο να «ξεκουραστεί»
  • Ανοίγετε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο με τον πλάστη και στη συνέχεια το απλώνετε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη ταρτιέρα φροντίζοντας ώστε να καλύψετε και τα πλαϊνά τοιχώματα.
  • Με ένα πιρούνι, κάνετε τρύπες σε όλη την επιφάνεια της ζύμης και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 20′, μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Αφήνετε τη βάση της τάρτας να κρυώσει
  • Χτυπάτε σε ένα μπολ με το σύρμα τα αβγά με τη ζάχαρη
  • Προσθέτετε τη βανίλια και το κορν φλάουρ και χτυπάτε για να ομογενοποιηθούν
  • Στο μεταξύ βάζετε το γάλα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί
  • Χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε το μίγμα των αβγών στο γάλα ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να πάρει μια – δυο βράσεις και να πήξει
  • Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει
  • Όταν κρυώσει η κρέμα, προσθέτετε τη σαντιγί και την ανακατεύετε απαλά για να αφρατέψει
  • Γεμίζετε τη βάση της τάρτας με την κρέμα που ετοιμάσατε και διακοσμείτε την επιφάνεια της με τις φράουλες
  • Αφήνετε την τάρτα στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον, πριν τη σερβίρετε

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…