Τάρτα με κρέμα και φράουλες
Όσοι δεν έχετε δοκιμάσει φράουλα είναι ευκαιρία να φτιάξετε αυτό το γλυκό με τα χεράκια σας! Επειδή η συνταγή είναι εύκολη σίγουρα θα σας πετύχει το αποτέλεσμα. Φτιάξτε δική σας κρέμα και διακοσμήστε τη με φράουλες ή με οποιοδήποτε άλλο φρούτο!
Υλικά για τη ζύμη
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. κρύο βούτυρο ή μαργαρίνη, κομμένη σε καβάκια
2 κρόκοι αβγών
3 κ.σ. ζάχαρη
1-2 κ.σ. παγωμένο νερό
1 πρέζα αλάτι
για την κρέμα
½ λίτρο γάλα
2 αβγά
5 κ.σ. ζάχαρη
4 κ.σ. κορν φλάουρ
1 βανίλια
250 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
για τη διακόσμηση
300 γρ. φράουλες πλυμένες και κομμένες σε φέτες
Εκτέλεση
- Βάζετε το αλεύρι σε λεκάνη και κάνετε μία λακκούβα στη μέση
- Ρίχνετε στο κέντρο το βούτυρο, τους κρόκους, τη ζάχαρη, το αλάτι, και ζυμώνετε με γρήγορες κινήσεις μέχρι να γίνει μια ζύμη σαν χοντρά ψίχουλα
- Προσθέτετε 1 κ. σ. κρύο νερό και ζυμώνετε ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακιά και εύπλαστη
- Αν είναι απαραίτητο προσθέτετε επιπλέον κρύο νερό
- Πλάθετε μια μπάλα, την τυλίγετε σε πλαστική μεμβράνη και την αφήνετε για μισή ώρα στο ψυγείο να «ξεκουραστεί»
- Ανοίγετε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο με τον πλάστη και στη συνέχεια το απλώνετε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη ταρτιέρα φροντίζοντας ώστε να καλύψετε και τα πλαϊνά τοιχώματα.
- Με ένα πιρούνι, κάνετε τρύπες σε όλη την επιφάνεια της ζύμης και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 20′, μέχρι να πάρει χρώμα.
- Αφήνετε τη βάση της τάρτας να κρυώσει
- Χτυπάτε σε ένα μπολ με το σύρμα τα αβγά με τη ζάχαρη
- Προσθέτετε τη βανίλια και το κορν φλάουρ και χτυπάτε για να ομογενοποιηθούν
- Στο μεταξύ βάζετε το γάλα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί
- Χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε το μίγμα των αβγών στο γάλα ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να πάρει μια – δυο βράσεις και να πήξει
- Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει
- Όταν κρυώσει η κρέμα, προσθέτετε τη σαντιγί και την ανακατεύετε απαλά για να αφρατέψει
- Γεμίζετε τη βάση της τάρτας με την κρέμα που ετοιμάσατε και διακοσμείτε την επιφάνεια της με τις φράουλες
- Αφήνετε την τάρτα στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον, πριν τη σερβίρετε