Πένες με τόνο

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

penes_me_tonoΓια να φτιάξουμε κάτι νόστιμο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να παραμείνουμε ώρα στην κουζίνα. Ο συνδυασμός των υλικών κάνει το φαγητό μας ξεχωριστό. Ένα απλό γεύμα που προτείνουμε σήμερα είναι πέννες με τόνο!

Υλικά

1 πακέτο πένες
1 κονσέρβα τόνο σε νερό
1 αβγό
3-4 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
1 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
4-5 ελιές
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζετε τις πένες να βράσουν, τις σουρώνετε και περιχύνετε με λιωμένο βούτυρο
  • Βάζετε το αβγό να βράσει για περίπου 8 λεπτά (να μην είναι πολύ σφιχτό) και μετά το κόβετε σε κομμάτια.
  • Σουρώνετε τον τόνο από το νερό του και τον βάζετε σε ένα βαθύ πιάτο
  • Με το πιρούνι ανοίγετε τα κομμάτια του τόνου
  • Κόβετε τις ελιές σε μικρά κομματάκια και τις ρίχνετε μέσα στον τόνο
  • Προσθέτετε το αβγό, την παρμεζάνα, αλάτι και λίγο πιπέρι.
  • Τα ανακατεύετε ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα και το ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα με τις πένες
  • Ανακατεύετε πολύ καλά και ύστερα σερβίρετε

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…