Πένες με τόνο
Για να φτιάξουμε κάτι νόστιμο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να παραμείνουμε ώρα στην κουζίνα. Ο συνδυασμός των υλικών κάνει το φαγητό μας ξεχωριστό. Ένα απλό γεύμα που προτείνουμε σήμερα είναι πέννες με τόνο!
Υλικά
1 πακέτο πένες
1 κονσέρβα τόνο σε νερό
1 αβγό
3-4 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
1 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
4-5 ελιές
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζετε τις πένες να βράσουν, τις σουρώνετε και περιχύνετε με λιωμένο βούτυρο
- Βάζετε το αβγό να βράσει για περίπου 8 λεπτά (να μην είναι πολύ σφιχτό) και μετά το κόβετε σε κομμάτια.
- Σουρώνετε τον τόνο από το νερό του και τον βάζετε σε ένα βαθύ πιάτο
- Με το πιρούνι ανοίγετε τα κομμάτια του τόνου
- Κόβετε τις ελιές σε μικρά κομματάκια και τις ρίχνετε μέσα στον τόνο
- Προσθέτετε το αβγό, την παρμεζάνα, αλάτι και λίγο πιπέρι.
- Τα ανακατεύετε ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα και το ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα με τις πένες
- Ανακατεύετε πολύ καλά και ύστερα σερβίρετε