Πατάτες καραμελέ
Κόβετε τις πατάτες σε οβάλ χρώμα πριν τις καραμελώσετε. Σαν αποτέλεσμα, είναι ελαφρώς γλυκιές και συνοδεύονται ευχάριστα με μια πλούσια σαλάτα εποχής και ψητό τυρί!
Υλικά
10 πατάτες
4 κ.σ. βούτυρο
4 κ.σ ζάχαρη
Αλάτι
Εκτέλεση
- Πλένετε πολύ καλά τις πατάτες για να φύγει το χώμα από πάνω τους και τις βάζετε να βράσουν για λίγο, χωρίς να παραγίνουν
- Όσο είναι ακόμα ζεστές τις ξεφλουδίζετε προσεκτικά και τις κόβετε σε κομμάτια
- Λιώνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσθέτετε τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς φροντίζοντας να μην «καεί» η ζάχαρη
- Όταν το μίγμα γίνει μια ξανθοκάστανη καραμέλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τις πατάτες, ανακατεύοντας για να τυλιχθούν ομοιόμορφα με την καραμέλα
- Τις τοποθετείτε σε μία πιατέλα και τις πασπαλίζετε με αλάτι και τι αφήνετε να κρυώσουν
Συμβουλή: Φροντίστε οι πατάτες να έχουν κοπεί σε ένα οβάλ σχήμα και να είναι ομοιόμορφες