Πατάτες καραμελέ

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

patates_karameleΚόβετε τις πατάτες σε οβάλ χρώμα πριν τις καραμελώσετε. Σαν αποτέλεσμα, είναι ελαφρώς γλυκιές και συνοδεύονται ευχάριστα με μια πλούσια σαλάτα εποχής και ψητό τυρί!

Υλικά

10 πατάτες

4 κ.σ. βούτυρο

4 κ.σ ζάχαρη

Αλάτι

Εκτέλεση

  • Πλένετε πολύ καλά τις πατάτες για να φύγει το χώμα από πάνω τους και τις βάζετε να βράσουν για λίγο, χωρίς να παραγίνουν
  • Όσο είναι ακόμα ζεστές τις ξεφλουδίζετε προσεκτικά και τις κόβετε σε κομμάτια
  • Λιώνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσθέτετε τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς φροντίζοντας να μην «καεί» η ζάχαρη
  • Όταν το μίγμα γίνει μια ξανθοκάστανη καραμέλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τις πατάτες, ανακατεύοντας για να τυλιχθούν ομοιόμορφα με την καραμέλα
  • Τις τοποθετείτε σε μία πιατέλα και τις πασπαλίζετε με αλάτι και τι αφήνετε να κρυώσουν

Συμβουλή: Φροντίστε οι πατάτες να έχουν κοπεί σε ένα οβάλ σχήμα και να είναι ομοιόμορφες

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…