Φιλέτα ψαριού με γαρίδες

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Τα ψάρια έχουν Ω-3 λιπαρά οξέα τα οποία είναι απαραίτητα στη διατροφή μας. Προτού ξεκινήσετε το μαγείρεμα κόψτε τέσσερα κομμάτια αλουμινόχαρτο στο μέγεθος του ψαριού για να τα τυλίξετε προτού τα βάλετε στο φούρνο.

Υλικά

4 φιλέτα άσπρο ψάρι

8 μεγάλες γαρίδες

1 λεμόνι

1 κ. γλ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο

Εκτέλεση

  • Ξεφλουδίστε και καθαρίστε τις γαρίδες αφήνοντας τις ουρές.
  • Ξύστε τη φλούδα του μισού λεμονιού, προσέχοντας να μην ξύσετε και το άσπρο
  • Στύψτε το μισό λεμόνι και πάρτε 1 κ. σ. χυμό λεμονιού
  • Κόψτε 4 κομμάτια αλουμινόχαρτο και βάλτε από ένα φιλέτο ψαριού στο κέντρο του καθενός και από πάνω τις γαρίδες
  • Προσθέστε στο τέλος το υπόλοιπο ξύσμα, το τζίντζερ και το σκόρδο.
  • Διπλώστε το αλουμινόχαρτο και κλείστε καλά τις άκρες του.
  • Βάλτε τα πακέτα πάνω σε ταψί και ψήστε για 15 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…