Συναγρίδα με ρύζι

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Συναγρίδα με ρύζιΣτην παρακάτω συνταγή σας προτείνουμε δύο τρόπους μαγειρικής για τα φιλέτα συναγρίδας. Στο ταψί ή στο γκριλ η επιλογή είναι δική σας.

Η πιο εύκολη λύση είναι να συνοδέψετε τα φιλέτα με αρωματικό ρύζι προσθέτοντας κάρυ και κρόκο Κοζάνης. Παράλληλα θα δώσει χρώμα στο ρύζι σας και θα εκπλαγείτε πόσο όμορφα φαίνεται το φαγητό σας στο πιάτο!

Υλικά

4 φιλέτα συναγρίδας κατεψυγμένα και ξεπαγωμένα

Αλάτι, πιπέρι

2 κ. σ. ελαιόλαδο

Λίγη ρίγανη

2 φλ. ρύζι

1/2 κ. γλ. κάρυ σε σκόνη

Κρόκο Κοζάνης (ή σαφράν)

Εκτέλεση

Η συνταγή αυτή γίνεται με δύο τρόπους:

  • Μπορείτε, δηλαδή, είτε να ψήσετε τα φιλέτα της συναγρίδας στο φούρνο, σε ένα ταψάκι με λίγο λάδι και αλατοπίπερο, είτε να τα ψήσετε στη σχάρα ή το γκριλ, αλειμμένα με ελαιόλαδο και ρίγανη.
  • Και στις δύο περιπτώσεις ψήνετε σε μέτρια φωτιά, για 10 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Στο μεταξύ, σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε λίγο λάδι και σοτάρετε το ρύζι μέχρι να γίνει διαφανές.
  • Προσθέτετε 2 φλιτζάνια νερό, αλάτι και πιπέρι, το κάρυ και τον κρόκο Κοζάνης και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να εξατμιστούν τα υγρά του.

Συμβουλή: Σερβίρετε το ψάρι με φέτες λεμονιού και το συνοδεύετε με το ρύζι.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…