Μεξικάνικα σουβλάκια με γαρίδες και λαχανικά

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Η μεξικάνικη κουζίνα …στην κουζίνα μας! Ζουμερές γαρίδες περασμένες σε ξύλινο καλαμάκι αφού πρώτα έχουν μαριναριστεί με αρωματικό μείγμα. Ακολουθήστε τις οδηγίες και δεν θα χάσετε!

35 γρ. αρωματικό μείγμα για τάκο
24 μεγάλες γαρίδες
3 μέτρια κολοκυθάκια
2 κ. σ. λάδι
2 κ. γλ. ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
1/4 φλ. χυμός λεμονι

  • Ξεφλουδίστε και καθαρίστε τις γαρίδες αφήνοντας τις ουρές.
  • Κόψτε το κάθε κολοκυθάκι σε 4 φέτες.
  • Περάστε τις γαρίδες και τα κολοκυθάκια σε 12 καλαμάκια ξύλινα.
  • Βάλτε τα σουβλάκια σε μια πιατέλα και ανακατέψτε τα με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Σκεπάστε και βάλτε την πιατέλα στο ψυγείο 3 ώρες ή όλη τη νύχτα.
  • Στραγγίστε τα σουβλάκια και φυλάξτε τη μαρινάτα.
  • Βάλτε τα σουβλάκια πάνω σε ζεσταμένη πλάκα ψησίματος.
  • Ψήστε τα αλείφοντας τα μερικές φορές με τη μαρινάτα, μέχρι να αλλάξουν χρώμα οι γαρίδες.

Μόλις αλλάξουν χρώμα είναι έτοιμα για σερβίρισμα!

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…